Kukkia ja mehiläisiä

0
Eila Eerikäinen ja Katariina Kauriinoja ovat istuttaneet kaupungin kukkaistutuksiin tänä vuonna lilan ja aniliinin sävyjä.

Kylänraitin kukkaistutukset ovat olleet tänä vuonna erityisen kauniita. Kiitos! Hautausmaakin tuntuu kaunistuvan vuosi vuodelta. Erityisesti olen tänä vuonna nauttinut luonnonkukkien kauneudesta. Kirkonkoulun leikkikentän ympärykset kukkivat alkukesästä leinikkiä ja valkoapilaa.

Seurakuntakeskuksen pihanurmi kukoisti puna-apilan ja päivänkakkaran täplittämänä. Elokuussa Akustinpuiston nurmi kukki keltaisenaan keltanoita. Ruohonleikkuun jälkeenkin sinne oli jätetty kukkivia kaistaleita.

Omaan lapsuuteeni 1970-luvulla kuului usein hellepäivinä yhdistelmä: niitty, viltti, kaverit ja korttipakka. Tämän muiston ”ääniraidan” muodosti taukoamaton, unettava surina. Sitä ei enää kuulu. Ainoastaan hiljaisia sooloja, parhaimmillaan pari duettoa, mehiläinen siellä, kimalainen täällä. Sen huomaa vasta, kun näitä ”raitapaitoja” alkaa katseellaan etsiä.

Yle käynnisti alkukesästä Pelasta pörriäinen – kampanjan. Se on ansiokkaasti lisännyt ihmisten tietoisuutta mesipistiäisten merkityksestä ekosysteemissä. Toivon, että tämä tietoisuus näkyisi jatkossakin niin Someron kaupungin kuin seurakunnankin puutarhanhoidossa. Edelläkävijöitä tarvitaan aina! Näin siitäkin huolimatta, että kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää! Joku näkee kukkivissa tienpientareissa vain hoitamattomat nurkat, toiselle se on joka kesäinen ilon aihe.

Maarit Niiranen