Liike on hyvästä, pienikin

0

Liikunta mielletään usein suorituksesi, vain sellaiseksi kun lähdetään varta vasten harrastamaan liikuntaa saleille ja pururadoille.

Liikkuvaisella arjella ja uteliaalla mielellä on suurempi merkitys kuin kuvittelemmekaan. Nousee tuolista, hakee postin, tekee ruokaa, siivoaa, käveleskelee kotiaskareissa, käyskentelee puutarhassa ihastelemassa vihreää kasvua tai ottaa jalat tai pyörän alleen pikku matkoille.

Ihminen on keksinyt erilaisia laitteita, joita käyttämällä pääsee helpommalla. Huomaamatta ne jumittavat istumaan ja makoilemaan. Keho ei noista asennoista kiitä. Se tarvitsee terveellisen ravinnon ja levon lisäksi liikettä, jotta kokonaisuus toimii.

Käsiään, jalkojaan, sydäntään, keuhkojaan tulee muistaa käyttää, kun ne on niin erinomaisiksi ulokkeiksi ja elimiksi kroppaan annettu. Pienikin liike on hyvästä.