Mimmit opettaa lapsia lauluin ja leikein

0
Mimmit -duo Pauliina Lerche (vas.) sekä Hannamari Vallilla ovat keikkailleet yhdessä jo kolmetoista vuotta.

Teksti ja kuvat Aino Kesäniemi

Mimmit -duo eli Hannamari Vallila ja Pauliina Lerche esiintyivät Someron seurakuntakeskuksessa. Lastenmusiikkiyhtyeen konsertti oli osa Someron Kulttuurin järjestämää Pientä Laulujuhlaa.

Vajaan tunnin pituinen esitys piti sisällään yhtyeen omia opettavaisia kappaleita, joihin lapset pääsivät osallistumaan tanssien ja laulaen. Viulun, harmonikan sekä melodican säestyksellä esitetyt kappaleet kertoivat muun muassa dinosauruksista, löytöretkistä ja pandoista. Laulujen lomassa opeteltiin yhdessä myös hieman viittomakieltä ja ratkottiin kiperiä kysymyksiä.

Esitystä seuraamassa olleet Julia Jussila, 6, Ilana Siviranta, 7, Melina Siviranta, 9, sekä Elisa Aaltonen , 7, sanoivat tykänneensä konsertista. Tytöt kertoivat katsoneensa televisiosta MTV:n suosittua Mimmit Musapatti -ohjelmaa, jossa Mimmit ja lapset ratkaisevat erilaisia tehtäviä.

Innokkaasti konsertin lauluihin ja leikkeihin osallistuneet tytöt kehuivat, että koronaviruksesta ja käsienpesusta kertova Muista pestä kädet -kappale oli esityksen paras ja mieleenpainuvin.

Lastenmusiikkiyhtye Mimmit on tehnyt keikkoja vuodesta 2007 sekä julkaissut kuusi lastenlevyä. Tänä keväänä alkanut kiertue jäi kesken ja useita kymmeniä keikkoja jouduttiin perumaan ja siirtämään, mutta elokuussa Mimmit pääsivät takaisin lavoille.

– Työn parhaita puolia ovat lapset, jotka ovat aina ihana ja rehellinen yleisö. Haluamme esityksillämme opettaa ja jakaa heille tietoa hauskalla tavalla, Pauliina Lerche kertoo.