Lassi ja Mervi-Liisa Lindström hankkivat kesäkuussa rivitaloasuntonsa takapihalle mustasilmäsusannan. Silloin kesäkukka oli 40 senttiä korkea. Nyt köynnöskasvi on kivunnut 210 senttimetrin korkeuteen.

– Ei se ole saanut kuin kasteluvettä ja siihen liuotettua kesäkukkalannoitetta. Lassi on tukenut sitä virvelin vavalla ja puukepein, toteaa kastelusta huolehtiva Mervi-Liisa Lindström.

Hän arvelee ruukunvaihdon olleen tärkeä tekijä hyvälle kasvulle, sekä puolivarjoisen paikan, jossa kukka ei ole liian paahteessa, mutta ei auringottakaan.

Viime vuonna heillä kasvoi puutarhassa niinikään mustasilmäsusanna, mutta sen kukat olivat oranssit.

– Ei siitä tullut noin pitkää, mittailee pariskunta.

He pohtivat, jos kesäkukka nostettaisiin syksyn tultua sisälle.

– Kokeillaan, saako sen kasvamaan siellä.

Lassi Lindström on ahertanut myös taloyhtiön yhteisellä etupihalla. Hän on istuttanut sinne pensaita ja monivuotisia kasveja. Lisäksi hän huolehtii tänä kesänä yhteisten alueiden nurmikon ajamisesta.

Hän tykkää touhuta puutarhassa.

– Puutarhatyöt tuovat minulle iloa; ovat ne ajankuluakin. En minä ennen Somerolle muuttoa ollut puutarhaihminen, tuumaa 84-vuotias Lassi Lindström, joka muutti Somerolle viitisen vuotta sitten vaimon jäätyä eläkkeelle.

Somerniemellä asuva tytär houkutteli pariskunnan paikkakunnalle. Hän oli todennut, että mikseivät Lindströmit muuttaisi Kirkkonummen Veikkolasta lähemmäs tyttären perhettä.

Lindströmit eivät ole katuneet muuttoa.

– Täällä kaikki on lähellä. Palveluihin ja kulttuuririentoihin on lyhyt matka. Eikä ole pitkästi Saloon eikä Forssaan.