Orimattilassa saatiin Someron pojista kuraisia

0
Mikke Lindström

Teksti: Markus Kuisma

MX-liigaa ajettiin Orimattilassa 25. heinäkuuta.

Somerolaiset veljekset Mikke ja Max Lindström valmistuivat Orimattilan kisaan ajamalla rataa tutuksi muutamalla treenireissulla paikan päälle.

Suomen kesään kuuluu vesisade ja sitä tällä kertaa oli tullut pitkin viikkoa. Sinänsä rata on kaikille sama, joten se ei ole kenellekään etu. Samalla lähtöviivalla ollaan tai kun crossista on kyse niin, pitäisikö se muuttaa muotoon samalla lähtöpuomilla.

Kisamatkaan lähtö oli jo perjantaina sillä lauantaiaamu starttasi varhain MX65-luokan aika-ajolla.

MX65 luokan Mikke Lindström ei pitänyt itseään aika-ajossa siistinä, vaan konttasi koko homman ohi. Hanskat kurassa ei ajettu tason mukaista aikaa, vaan kuljettajalupaus jäi viimeiseksi.

Näin hän lähti ajamaan kisaa B-finaalissa. Erä 1 ja heti kärjen tuntumaan. Husqvarna sai kyytiä ja liukkaalla radalla laitettiin rengassarja koitokselle. Mikke Lindströmin meno oli lennokasta ja tyylikästä. Ruutulipun heiluessa tulostaululla luki ”2. Mikke Lindström”.

Toiseen erään kaveri lähti hyvällä startilla. Kelloon iskettiin tasaista suoritusta. Jälleen 2. sija

A-finaali antoi vielä odottaa itseään, mutta B-finaalista irtosi päivän totaalin sija 1. Hieno suoritus: Lindström numero 22.

MXC-luokassa vanhempi veljeksistä Max Lindström ajaa myös Husqvarnalla. Pyörä kulkee numerokilvillä 12.

85-kuutioisten aika-ajoluokka jaetaan kolmeen osaan, jotta kaikilla on mahdollisuus ajaa nopeita kierroksia ilman jatkuvaa ruuhkaa. Lähdöt mahdutetaan kahteen.

A. ja B. Max Lindström ajaa B-finaalipaikan. Erä 1 ja lähdössä hän jää hännille, mutta nousee kuitenkin koko erän ajan ollen 32:s. Erä 2 mukailee ykköserän kaavaa ja jälleen kuljettaja on ruutulipulla 32. Max Lindströmin päivän totaalisijoitus oli 35/45.