Somero ehkä saamassa valtionavun urheilukentälle

0
Jenna-Maaria Nieminen heitti urheilukentän korkeushyppypaikan patjalla näyttäviä voltteja. Mukana hänen kanssaan taituroivat myös Jasu Helenius, Peppi Lindén ja Jami Nieminen.

Kaikki on kiinni suojelupäätöksestä

S omero mahdollisesti saa hakemansa valtionavustuksen urheilukentän 1,6 miljoonan peruskorjaukseen.

Toukokuussa hakemus sai kielteisen päätöksen. Tällä viikolla tekninen johtaja Marko Mäkinen sai Lounais-Suomen aluehallintovirastosta tiedon, että rahaa hankkeeseen voisi olla tulossa.

Kaikki riippuu vielä opetus- ja kulttuuriministeriön ja sitä ennen vielä katsomon suojelun päätöksestä.

Avin liikuntatoimen ylitarkastaja Marie Rautio-Sipilä myöntää, että varsinaista avustusta voidaan vielä harkita.

– OKM harkitsee, onko avustaminen mahdollista vaiko ei. Me olemme välikätenä, että ministeriö saa tarvittavat paperit käteensä. Ministeriöllä on lisätalousarviorahoitus, joka antaa mahdollisuuden vielä rahoittaa hankkeita. Eli Someron asia on valmistelussa ja käsittelyssä.

Yksi iso ”mutta” on vielä vastassa.

– Kentän peruskorjauksen toteutuminen riippuu suojeluesityksen ratkaisusta, saako katsomo Elyltä purkuluvan. Päätös siitä saadaan nyt ilmeisesti loppuvuodesta. Siihen oli haettu lisäaikaa, Mäkinen toteaa.

Hän huomauttaa, että perukorjaus tulisi aloittaa vielä tämän vuoden puolella. Toisaalta erillisellä hakemuksella aloituksen voi saada lykättyä ensi vuoteen.

Rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoo rahan olevan periaatteessa jo saatavilla. Metsäranta on laittanut viestin aluehallinnolle tarkistaa vielä kentän suunnitelmat ja mahdolliset valitukset.

– Näin olen ymmärtänyt, että Someron tilanteessa ongelmana on valitus Ely-keskukseen. Avustusta ei voi myöntää, ennen kuin se asia on selvä. Siihen olen varautunut, että avustuksen saisi myönnettyä tästä lisätalousarviorahasta, Metsäranta toteaa.

Ely on luvannut antaa päätöksen katsomon suojelusta vasta vuoden loppuun mennessä. Erja Metsäranta toivoo, että päätös tulisi aiemmin.

– Mielelläni jo jakaisin nämä (avustukset) tästä pois. Asia on jo venynyt, venynyt ja paukkunut vaikka kuinka paljon. Tämä raha oli tullut käyttööni loman aikana, ja keväällähän se jo anottiin.

Metsäranta pitää hienona, että OPM rahan sai.

– Tulevasta vuodesta ei tiedä mitään, kun veikkausvoittovarat pienenevät niin mahdottomasti. Tämä olisi niin hirmuisen hyvä virkistys Someron asiaan. Täytyy nyt katsoa, mikä tilanne siellä on. Ilman muuta Somero heti saa rahan, kun sen vain voi myöntää. Täältä se ei ole enää kiinni, vaan suojelupäätöksestä, Erja Metsäranta huomauttaa.

Valtionapua Somero on hakenut kenttään 307 000 euroa, huoltorakennukseen 75 000 euroa ja katsomoon 120 000 euroa. Yhteensä avustussumma on melko tarkoin puoli miljoona euroa.