Somero-opiston syyskausi alkaa myöhäistettynä

0
Kurssilaisten töitä Somero-opiston kevään käsityönäyttelyssä.

Syyslukukausi Somero-opistossa alkaa koronan takia tänä vuonna viikon verran tavanomaista myöhemmin.

– Opetus alkaa pääosin 14. syyskuuta. Opinto-opas julkaistiin netissä ainakin kurssien osalta viime sunnuntaina. Mutta pdf-oppaana se ei vielä silloin ilmestynyt, koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä kertoo.

Paperiversio opinto-oppaasta jaetaan useita viikkoja normaalia myöhemmin, eli torstaina 27.8. Opinto-opas kurvasi loppusuoralleen Sälekarin Kirjapainoon eilen maanantaina. Kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 31. elokuuta.

– Moni on jo saattanut odotellakin opasta. Oli tietoinen valinta lykätä julkaisun teko vasta tänne koululaisten kesälomien jälkeiseen aikaan. Näin koronasta johtuvia muutoksia voidaan vielä tehdä, Ryhtä päättelee.

Avoimia asioita kurssien yksityiskohdista riittää vielä. Päätetty kuitenkin on, että esimerkiksi yksi joogaryhmä Somerolla aloittaa verkkoryhmänä. Muihinkin ryhmiin otetaan vähemmän joogaajia. Turvaväleistä huolehditaan kaikissa Somero-opiston ryhmissä.

Kaikki luennot tehdään pelkästään kotona katsottaviksi. Verkkoluennot ovat opiskelijoille maksuttomia.

Syyslukukausi kestää viikon verran pidempään, ja se loppuu joulukuun alussa.