Someron Esa sai taas SM-mitalistin

0
Silja Kosonen

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Jari Lairikko/TS

Someron Esan Silja Kosonen tuoreena moukarinheiton naisten Suomen mestarina oli N19-sarjan ainut voittajasuosikki Kemissä käydyissä juniorisarjojen SM-kisoissa. Kosonen otti paikkansa kärjessä heti ensimmäisellä 64,79 kantaneella heitollaan ja kolmannella syntyi voittotulos 66,72. Myös viides heitto kantoi yli 66 metriä ja yhtä epäonnistunutta lukuun ottamatta kaikki olivat yli 64 metriä.
Hopean varmisti ensimmäisellä heitollaan 61,18 Lapuan Sara Killinen ja pronssin Jyväskylän Aada Koppeli 60,71 kantaneella toisella heitollaan. Muut jäivät jo selvästi ja yli viidenkymmen metrin pääsi kuusi naista.
Kova puuskainen vastatuuli haittasi kilpailua ja vei heitoista parhaat pituudet.
– Olen tietysti iloinen mestaruudesta. Mutta ärsyttää, kun olisin halunnut heittää pidemmälle. Rinki oli hyvä ja samoin fiilis, kertoi Silja Kosonen, joka vielä loppukaudesta odottaa pitkiä heittoja.
Kuulakisassa Silja Kosonen oli yhdeksäs ja ensimmäinen kolmelta viimeiseltä kierrokselta pudonnut tuloksella 11,47. Samalla tuloksella toiseksi parhaan ratkaistessa pääsi finaalikierroksille. Tasaisessa taistelussa puolentusinaa nuorta naista kamppaili kahdeksan parhaan finalistin joukkoon pääsemisestä vajaan kymmenen sentin sisällä toisistaan. Seinäjoen Emilia Kankaan tuloksella 14,70 voittamassa kilpailussa Kososen ennätyksellä 12,77 olisi otettu SM-pronssia.

Witkan mitalitavoite ei täyttynyt

Johanna Witka ei ehtinyt kuntoutua riittävästi keskikesän kämmenvammastaan ja jäi harmittavan vähän mitalisijasta N22-sarjan moukarikilpailussa. Varpaisjärven Kiira Väänänen , jonka viimeisen kierroksen voittoheitto kantoi tasan 63 metriä, sekä Posion Tytti Oikarainen (58,90) olivat alusta asti omilla lukemillaan, mutta pronssista käytiin tiukkaa kisaa.
Avauskierroksen jälkeen Johanna Witka oli toisena tuloksella 51,08 ja parhaansa viidennen kierroksen 52,47 antoi loppusijoitukseksi viidennen sijan vain 90 senttiä pronssista. Neljä muutakin naista oli Witkan kanssa vajaan kahden metrin sisällä pronssitaistossa.
– Mitali olisi pitänyt olla helposti otettavissa. Heitot tuntuivat ihan hyviltä, enkä käsitä miksi ne kimpoilivat tolppaan tai lensivät niin vähän, harmitteli Johanna Witka.