Suunta kääntyi

0

Tilastokeskuksen tiedoista näkyy uusi, ilahduttava suunta. Koranavirusepidemian vallitessa kaupunkilaisten muuttohalukkuus pienempiin kuntiin on kasvanut.

Etätyön yleistymisen ja helpottumisen myötä asuminen maaseudulla taikka maaseutumaisissa kaupungeissa, kuten Somerolla, on tehnyt muuttohaaveista mahdollisia. Muuton toteuttamismahdollisuudet ovat nyt oikeita mahdollisuuksia, ei vain silmissä siintäviä haavekuvia.

Paikallisesti tuotettu uusiutuva energia saattaisi olla yksi lisähoukutin Somerolle. Sillä saralla riittää vielä petrattavaa. Tuulivoimankin tulo antaa odottaa itseään, vaikka luvassa se toki on. Mutta karjanlannalla olisi potentiaalisia mahdollisuuksia, samoin aurinkovoimalla jo olemassa olevia mahdollisuuksia.

Julkisen liikenteen lähes täydellinen puuttuminen voi nostaa tiilimuurin Somerosta kiinnostuneen mieleen. Houkuttimien lisäämismahdollisuuksia on syytä pohtia.