Toinen vuosi elämästä

0
Lotta Lehtonen ripusti töitään Helmeen.

Nuori somerolainen taiteilija Lotta Lehtonen, 19, piti viime vuonna Parvigalleriassa näyttelyn Vuosi elämästäni. Nyt elokuun ajan Lehtosen maalauksia on esillä Muotiputiikki Helmessä.

– Tällä näyttelyllä ei ole nimeä. Periaatteessa tämä on ”toinen vuosi”, sillä työt on tehty edellisen näyttelyn jälkeen, Lehtonen kertoo.

Hän kertoo olevansa päätoimisesti taiteilija. ”Rohkea tie” -kommentteja hän on saanut kuulla kavereiltaankin.

Taulut Helmessä on tehty pääosin pouring -tekniikalla. Niiden lisäksi on muutama maisemataulu.

– Pouringilla tarkoitetaan kaatamista. Värit kaadetaan alustalle ja sitten ne sekoittuvat. Erilaisilla aineilla värit saadaan käyttäytymään eri tavoin. Tekniikka ei ole mitenkään vanha. Se on uusi, pinnalle noussut, jota kaikki tykkäävät kokeilla, Lotta Lehtonen selvittää.

Työt ovat ei-esittäviä. Tärkeintä niissä on väri.

– Minulle ei ole olemassa mitään ”mun väriä”. Tuskin koskaan mulla on ollut mitään suosikkiväriä, sillä kaikki värit ovat kivoja! Pääosin ne ovat selkeitä värejä, eivät kuitenkaan päävärejä. Löytyy mustaakin, mutta useammin on valkoista. Se edustaa minulle puhtautta; josta kaikki voi alkaa.

Lisäksi Lehtonen tekee käsitöitä sekä entisöi ja myy huonekaluja. Seuraava näyttely on tulossa syyskuussa Parvigalleriaan. Nimenä on Minä ja veljeni, sillä hän pitää sen yhdessä veljensä kanssa.