Vuonna 2000: Seipään joukkuekulta Somerolle

0
Juha Kostiander ja Niko Jalava jatkavat Someron kunniakasta seiväshyppyperinnettä. Nuorukaiset nappasivat Suomen mestaruuden seipään joukkuekilpailussa M17-sarjassa. Kuvassa Niko Jalava.

Somero-lehti 8.8.2000

Someron Esan Juha Kostiander ja Niko Jalava voittivat 4. elokuuta Suomen mestaruuden seipään joukkuekilpailussa. Jyväskylässä käydyssä M17-sarjan SM-kisassa Kostiander hyppäsi tuloksen 440 ja Jalava 400. Yhteistulos oikeutti kultaan kymmenen sentin erolla seuraavaksi tulleisiin Nokian Urheilijoiden Juha Niemeen ja Olli Rannikkoon.

Juha Kostiander sijoittui seuraavana päivänä kovatasoisessa loppukilpailussa neljänneksi hypäten tuloksen 440 kuten edellisen päivän joukkuekisassakin. Niko Jalava paransi ennätystään ylittäen 410, joka oikeutti 9:een sijaan sarjassa, jossa sekä Kostiander että Jalava pääsevät kilpailemaan vielä ensi vuonnakin.

Kilpailun voitti odotetusti imatralalainen Matti Mononen, jonka voittotulos ja ennätystulos 511 on samalla M17-sarjan kauden kärkitulos koko maailmassa.