Vuonna 2010: Kuusikymppiset kävelivät Härkätien päästä päähän

0
Hämeen Härkätiellä Koskela Helena, Sankari Terttu, Uotila Eeva ja Lahti Pirkko.

Somero-lehti 6.8.2010

Teksti ja kuva Salli Lehtinen

Neljä yli kuusikymppistä naista lähti viime lauantaina Turun tuomiokirkon edustalta kävellen kohti Hämeenlinnaa, jonne ryhmä saapuu huomenna perjantaina.

– Ajatus kävelystä Hämeen härkätien läpi syntyi, kun pohdin miten 40 vuoden jälkeen siirtyisin työelämästä eläkkeelle. Ihmiset tarvitsevat riittejä tänäänkin. Pitkä kävely toimii minulle riittinä, jossa siirryn nykyisestä elämänvaiheesta uuteen. Hämeen härkätie oli helppo valinta: se on riittävän lähellä, ja sen kautta voin kulkea sekä äitini lapsuusajan Someron että oman lapsuuspitäjän Lopen kautta, kertoo Helena Koskela.

– Pitkälle kävelylle kanssani tulevat yläneläiset Eeva Uotila ja Terttu Sankari sekä helsinkiläinen Pirkko Lahti (eläkkeellä

Suomen Mielenterveysseuran toimitusjohtajan tehtävistä).

– Yhteisenä ajatuksenamme on innostaa myös muita ikääntyneitä ihmisiä toteuttamaan unelmiaan mahdollisuuksiensa mukaan jo tänään, ettei tarvitse elää ”voiku” -elämää sitten myöhemmin. Ikääntyneilläkin on lupa unelmiensa toteuttamiseen.

Kvartetti yöpyi Somerolla Pitkäjärvellä ja keskustassa. Lue naisten matkasta perjantain Somerosta.