Vuonna 2010: Otto Nieminen juoksi Someron ennätyksen kakkoslajissaan

0
Otto Nieminen pelaa lätkää ja kakkoslaji on juoksu.

Somero-lehti 27.8.2010

Teksti ja kuva Sauli Kaipainen

Somero menestyi upeasti kaikkiaan viidellä pronssimitalilla nuorempien ikäluokkien yleisurheilun SM-kisoissa. Jääkiekkoilijana paremmin tunnettu Otto Nieminen kertoo hyötyneensä selkeästi yleisurheiluharrastuksestaan.
– Juoksuharjoittelu on tuonut selkeästi lisää nopeutta. On mukava tunne, kun ehtii kiekon perään ennen muita.
Otto Nieminen pelaa SM-sarjaa Turun Palloseuran C-junioreissa laitahyökkääjän paikalla. Nopea lähtö ja kova nopeus antavat kaukalossa selkeän etulyöntiaseman. Muita kavereita ei joukkueessa ole, jolla olisi vastaava harjoitteluetu puolellaan. Testeissäkin on varsin samanlaisia mittareita, kuin yleisurheilun harjoitukset, spurtteja ja loikkia.
Sitkeyttä ja menestymisen halua se tietysti vaatii. Vanhemmat, Ulla Hautamäki ja Kari Nieminen toimivat kyytimiehinä Turkuun neljästä viiteen kertaan viikossa. Hekin ovat poikansa lailla sitoutuneita urheiluun. Kuten Kari Nieminen Esan mitalikahvitilaisuudessa totesi, yleisurheilun SM-mitalitkin ovat vanhemmille iso juttu. Enempää ei parane puhua, ettei rupea alaleuka väpättämään, hän totesi kiitospuheessaan valmentajille ja urheilijoille.
Edellinen kausi kului TuTo:n C-junioreissa, mutta silloin ykkösdivisioonassa.
– Tasoero tuntuu, treenauskin on kovempaa. Viime vuonna tuli hopeaa ja silloin tuli suuriakin voittoja. Tällä kaudella muut ovat sentään vain vuotta vanhempia.
300 metriltä tullut SM-pronssi saa silti edelleen hyvälle mielelle. Kauden alussa Otto Nieminen juoksi 39,5 ja ennätykseksi tuli 38,07, joten puolitoista sekuntia parannusta on hyvä saavutus. Viime kauden paras oli 40,6, josta kehityksen nopeus näkyy vieläkin selkeämmin.
Valmentaja Pertti Purola saakin isot kiitokset. Kuten myös Esa ja seurakaverit.
Otto Niemisen ohella Purolan valmennuksessa on seitsemän juoksijaa. Kaikki on hyvin, mutta yhtä juoksijaa tarvittaisiin lisää.
– Kunpa ensi kesäksi saataisiin sellainen 15–16-vuotias mukaan lisää. Siinä vaiheessa voisimme saada sekä miehiin että 15-vuotiaisiin poikiin kumpaankin viestijoukkueen. Siinä olisivat jälleen SM-mitalit herkässä, Pertti Purola toivottaa.

– Juoksuharjoittelu on tuonut selkeästi lisää nopeutta. On mukava tunne, kun ehtii kiekon perään ennen muita.

Otto Nieminen pelaa SM-sarjaa Turun Palloseuran C-junioreissa laitahyökkääjän paikalla. Nopea lähtö ja kova nopeus antavat kaukalossa selkeän etulyöntiaseman. Muita kavereita ei joukkueessa ole, jolla olisi vastaava harjoitteluetu puolellaan. Testeissäkin on varsin samanlaisia mittareita, kuin yleisurheilun harjoitukset, spurtteja ja loikkia.

Sitkeyttä ja menestymisen halua se tietysti vaatii. Vanhemmat, Ulla Hautamäki ja Kari Nieminen toimivat kyytimiehinä Turkuun neljästä viiteen kertaan viikossa. Hekin ovat poikansa lailla sitoutuneita urheiluun. Kuten Kari Nieminen Esan mitalikahvitilaisuudessa totesi, yleisurheilun SM-mitalitkin ovat vanhemmille iso juttu. Enempää ei parane puhua, ettei rupea alaleuka väpättämään, hän totesi kiitospuheessaan valmentajille ja urheilijoille.

Edellinen kausi kului TuTo:n C-junioreissa, mutta silloin ykkösdivisioonassa.

– Tasoero tuntuu, treenauskin on kovempaa. Viime vuonna tuli hopeaa ja silloin tuli suuriakin voittoja. Tällä kaudella muut ovat sentään vain vuotta vanhempia.

300 metriltä tullut SM-pronssi saa silti edelleen hyvälle mielelle. Kauden alussa Otto Nieminen juoksi 39,5 ja ennätykseksi tuli 38,07, joten puolitoista sekuntia parannusta on hyvä saavutus. Viime kauden paras oli 40,6, josta kehityksen nopeus näkyy vieläkin selkeämmin.

Valmentaja Pertti Purola saakin isot kiitokset. Kuten myös Esa ja seurakaverit.

Otto Niemisen ohella Purolan valmennuksessa on seitsemän juoksijaa. Kaikki on hyvin, mutta yhtä juoksijaa tarvittaisiin lisää.

– Kunpa ensi kesäksi saataisiin sellainen 15–16-vuotias mukaan lisää. Siinä vaiheessa voisimme saada sekä miehiin että 15-vuotiaisiin poikiin kumpaankin viestijoukkueen. Siinä olisivat jälleen SM-mitalit herkässä, Pertti Purola toivottaa.Otto Nieminen juoksi Someron ennätyksen kakkoslajissaan