Vuonna 2010: Salama iski lipputangon nuppiin

0
Samalla kun tangon pää uusittiin, tankoa hiottiin ja maalattiin. Uolevi Koskenmäki auttoi Mäkisiä entraamisessa.

Somero-lehti 17.8.2010

Teksti ja kuvat Merja Ryhtä

Kovat ukkosenilmat ovat yleensä kiertäneet Hilkka ja Pentti Mäkisen talon Oinasjärven päässä. Heinäkuun lopun yönä pariskunta heräsi niin kovaan rysähdykseen, että uni ei tullut enää sen jälkeen silmään koko yönä.
– Se oli niin kova jysäys, että korvat menivät lukkoon, muistelee Hilkka Mäkinen.
Pariskunta ryhtyi tarkistamaan, mitä tuhojaan ukkonen ja salama olivat saaneet aikaan. Mittaritaulun pääsulake ja useita pienempiä sulakkeita oli mennyt rikki, samoin vesipumpun moottori. Jäähdyttämö meni epäkuntoon ja puhelimet. Seinässä ollut ulkomittari hajosi.
Pentti Mäkinen pelkäsi, että sähköjohdot ovat vioittuneet ja syttyy tulipalo. Huoli valvotti koko yön.
Kun Pentti Mäkinen ajoi nurmikkoa parin päivän päästä, hän löysi maasta lipputangon nupin. Se oli halki ja metallinen väri oli poissa. Salama olikin iskenyt lasikuituiseen yksitoistametriseen lipputankoon ja sen nuppiin.
– Salama iski kymmenen metrin päähän meidän sängyn päädystä. Ei ihme, että se niin kovin rytisi ja jysähti. Oli tuuria, ettei käynyt pahemmin, siunailevat Mäkiset.Salama iski lipputangon nuppiin
Pentti Mäkinen löysi hajonneen nupin nurmikkoa leikatessaan. Nyt tangon päässä komeilee jo uutuuttaan hohtava lipputangonnuppi.Samalla kun tangon pää uusittiin, tankoa hiottiin ja maalattiin. Uolevi Koskenmäki auttoi Mäkisiä entraamisessa.Merja Ryhtä
Kovat ukkosenilmat ovat yleensä kiertäneet Hilkka ja Pentti Mäkisen talon Oinasjärven päässä. Heinäkuun lopun yönä pariskunta heräsi niin kovaan rysähdykseen, että uni ei tullut enää sen jälkeen silmään koko yönä.
– Se oli niin kova jysäys, että korvat menivät lukkoon, muistelee Hilkka Mäkinen.
Pariskunta ryhtyi tarkistamaan, mitä tuhojaan ukkonen ja salama olivat saaneet aikaan. Mittaritaulun pääsulake ja useita pienempiä sulakkeita oli mennyt rikki, samoin vesipumpun moottori. Jäähdyttämö meni epäkuntoon ja puhelimet. Seinässä ollut ulkomittari hajosi.
Pentti Mäkinen pelkäsi, että sähköjohdot ovat vioittuneet ja syttyy tulipalo. Huoli valvotti koko yön.
Kun Pentti Mäkinen ajoi nurmikkoa parin päivän päästä, hän löysi maasta lipputangon nupin. Se oli halki ja metallinen väri oli poissa. Salama olikin iskenyt lasikuituiseen yksitoistametriseen lipputankoon ja sen nuppiin.
– Salama iski kymmenen metrin päähän meidän sängyn päädystä. Ei ihme, että se niin kovin rytisi ja jysähti. Oli tuuria, ettei käynyt pahemmin, siunailevat Mäkiset.

Pentti Mäkinen löysi hajonneen nupin nurmikkoa leikatessaan. Nyt tangon päässä komeilee jo uutuuttaan hohtava lipputangonnuppi.