Alkusyksyn Suviheinäturnaus

0
Suviheinämestaruus on aina juhlimisen väärti. Voittajana iloitsi FC Sextopaska.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Jalkapallon perinteikäs Someron Suviheinäturnaus saatiin poikkeusoloista huolimatta vietyä kunnialla lävitse tänäkin vuonna.

Someron Voiman järjestämä kaksipäiväinen tapahtuma on yleensä ajoittunut heinäkuun alkupäiviin, mutta tällä kertaa harrasteturnaus pelattiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Miesten sarjaan lähti mukaan 22 joukkuetta ja naiset mittelivät paremmuudestaan neljän yhdistelmän voimin. Perjantain ja lauantain aikana urheilukentän nurmella vipelsi siis kolmisensataa jalkapallon harrastajaa.

Miesten sarjassa muutama joukkue erottui edukseen jo alkusarjan peleissä ja tästä tappioitta edenneiden tiimien joukosta seuloutuivat lauantai-iltapäivän välieräjoukkueet.

Kuusi ensimmäistä peliään ilman ainuttakaan takaiskumaalia voittanut FC Hirvikärpänen jäi välierässä Kaurakedon Kyljystä vastaan 0–1 tappioasemaan. Ensimmäinen omaan verkkoon päästetty maali sekoitti kärpästen pasmoja siinä määrin, että viime kesän turnausvoittoaan puolustanut Kyljys luikahti 2–0 voitolla loppuotteluun.

Vastustajakseen se sai Loimaan seudun jalkapallokasvateista kootun yhdistelmän nimeltään FC Sextopaska, joka kukisti toisessa välierässä somerolaisen Pasilan SKA:n täpärästi 1–0.

Lyhyissä otteluissa yksikin maali on usein ratkaiseva ja sitä se oli myös finaalissa. Loimaanseutulaiset onnistuivat maalinteossa sukkelasti ja loppupelistä muodostui Kyljyksen armoton takaa-ajotaistelu.

Kaurakedon ylpeys ei pystynyt hyviä maalipaikkojaan hyödyntämään, joten turnausvaltikka vaihtoi omistajaa. FC Sextopaskasta leivottiin yhden maalin marginaalilla miesten sarjan uusi Suviheinämestari.

Naisjoukkueiden alkusarjassa vahvasti somerolaisväritteinen FC Nollatoleranssi hävisi heti ensimmäisen pelinsä, mutta sen jälkeen joukkueelle ei enää löytynyt pysäyttäjää.

Loppuottelussa kampoihin yritti laittaa alkusarjan kolmossijalta finaaliin asti ponkaissut Abortion Survivors AA Group. Yritys oli väkevä, mutta yksi viimeistelty maali riitti siivittämään Nollatoleranssin Suviheinämestaruuteen.

Naisten voittajajoukkueen muodostivat Sari Salokoski, Minka Laaksonen, Rosa Helin, Sanna Kähkönen, Miisa Takatalo, Martina Saari, Sabina Saari, Petra Höök, Roosa Mikkola, Mira Suuriniemi, Sofije Veseli, Johanna Koskivuori, Mira Heino ja Roosa Pura .

Miesten sarjan voittaneen FC Sextopaskan kokoonpanossa olivat Aleksi Kylliäinen, Acer Guevara, Akseli Torkkeli, Joose Mäkilä, Markku Eskola, Oskari Ääri, Teemu Korvenpää, Teppo Kreivilä, Tommi Kreivilä, Juuso Mikkonen ja Johannes Laine .

Kyljysläiset tukijoukkoineen osasivat iloita hopeamitaleistaan.

Miesten sarjan ratkaisupelit (puolivälieristä eteenpäin): FC Hirvikärpänen – FC Parsa 3-0, Kyljys – Alku FC 3-1, FC Sextopaska – FC Saipa 2-1, Pasilan SKA – Hangover 69 1-0; Kyljys – FC Hirvikärpänen 2-0, FC Sextopaska – Pasilan SKA 1-0; FC Sextopaska – Kyljys 1-0.

FC Nollatoleranssin riemua turnausvoiton ratkettua.

Naisten sarjan pudotuspelit: FC Nollatoleranssi – PaTi 2.1 3-1, Abortion Survivors AA Group – FC PMS 2-1; FC Nollatoleranssi – Abortion Survivors AA Group 1-0.