Kauden avaus voitolla

0
Arska-Basketin A-nuorten joukkueen siniasuisista pelaajista Viljami Seppänen (vas.) ja Aleksejs Trofimovs seuraavat, kuinka Jesse Kylämäki (oik.) pärjää korinaluskamppailussa. (arkistokuva)

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Koripallon sarjatoiminta on päässyt Somerollakin taas vauhtiin yli puolen vuoden pelitauon jälkeen. Arska-Basketin 14-vuotiaiden poikien C-juniorijoukkue avasi kautensa kahdella kakkosdivisioonan A-lohkon ottelulla monitoimitalossa.
Ensimmäisessä ottelussa Arska-Basket juoksi käytännössä jalat alta Naantalin koripalloilijoilta, voittaen pelin ylivoimaisin 91–25 -lukemin. Sen jälkeen vastus koveni huomattavasti ja lohkon kärkijoukkue, salolainen Mesuca, pyöritteli vuorostaan selkeän 77–37 voiton somerolaisista.
Arska-Basketin joukkue koostuu viime kauden minipojista, jotka nyt ovat kasvaneet C-juniori-ikäisiksi ja siirtyneet samalla pelaamaan isolle kentälle täyden peliajan (4×10 minuuttia) otteluja.
Somerolaisjoukkue lukeutuu sarjansa nuorimpiin, sillä sen pelaajat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta syntyneet vuonna 2008. Mukana on myös vuotta, tai jopa kahta vuotta nuorempia minipoika-ikäluokan pelaajia, jotka on nostettu C-junnuihin taitotasonsa ansiosta.
Arska-Basketin nykyinen C-poikajoukkue on ollut koossa viisi vuotta ja taustatyön sen valmennuksessa ovat tehneet Justus Mäenpää ja Aleksejs Trofimovs. Nyt valmennusvastuun on ottanut Jani Mäenpää.

Arska-Basketin C-poikien pistelukemat Someron monitoimitalossa pelatuista kauden avauspeleistä: Turkka Fromholz 4, Arttu Hakamäki 4, Joni Salo 14, Koobe Serlippens 19, Eemeli Nokka 2, Jami Nieminen 10, Johannes Mäenpää 14, Aatu Stark 4, Rasmus Heinonen 17, Joonas Santakangas 6 ja Luukas Kyyrä 33.