Balettiharrastus Somerolla jatkuu

0
Salolainen

– Ohjaajien saaminen piskuiseen Someroomme on yksityisetsivämäistä hommaa, koska nuoret pääsääntöisesti lähtevät täältä pois. Muuttoliike paikkakunnalle, ainakin pätevien ohjaajien suhteen, on kovin pientä, jos ollenkaan. Olemme tyytyväisiä, kun onnistuimme saamaan kaksi ammattitaitoista baletinopettajaa Salosta, kiittelee Someron Sykkeen tiedottaja Nina Vartemaa .

Kiitos Ennina Nurmisen ja Riialiina Fagerströmin , että baletin harrastaminen Somerolla jatkuu, eikä vanhempien tarvitse lähteä kuljettamaan pieniä ballerinanalkuja naapurikaupunkeihin.

Kaksikko ohjaa Sykkeen balettitunnit puoliksi. Sykkeen baletit ovat torstaisin Kirkonmäen koululla: satubaletti 4–5-vuotiaille ja baletin alkeet 6-vuotiaille.

Ennina Nurminen on juuri valmistunut luokanopettajaksi Itä-Suomen yliopistosta ja opiskeluaikana asui Savonlinnassa sekä Joensuussa. Opiskelun jälkeen hän palasi takaisin kotipaikkakunnalleen Saloon.

– Tanssia olen harrastanut melkein koko elämäni. Aloitin tanssiharrastuksen seitsenvuotiaana ja rakkaus tanssia kohtaan kukoistaa edelleen. Vahva tanssitausta minulla on nyky- ja jazztanssista, joka tulee näkyviin tulevilla balettitanssitunneilla Somerolla, kertoo Nurminen.

– Odotan innolla lasten kanssa toimimista. Toivon, että jokainen lapsi saa kokeilla ja nauttia luovuuden tunteesta ja lähtee tunnilta hymyssä suin pois.

20-vuotias Riialiina Fagerström aloitti tanssin Salossa paikallisessa tanssikoulussa 7-vuotiaana ja baletin 9-vuotiaana. Siitä lähtien hän on pysynyt baletin ja ylipäätään tanssin maailmassa, ja käynyt myös Turussa tanssitunneilla.

– Olen todella innoissani päästessäni ohjaamaan balettia Sykkeeseen. Mielestäni baletti on laji, joka tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. Se tarjoaa mahdollisuuden kehittyä aina vaan lisää.