Herkkumetsäsienesi ja sieniherkkusi?

0
Paula Pellinen ja Aava Vainio.

– Sienet eivät ole herkkuani. En ole ikinä tykännyt niistä. Ne eivät vaan maistu, toteaa Paula Pellinen.

Kuusivuotias Aava-tytärkään ei pidä sieniruoista.

– Mikään sieni ei maistu mulle eikä äidille. Iskä kyllä tykkää ja tekee itselleen kantarellikastiketta. Pikkusisko Elvi syö kans; mutta se nyt syö, mitä tahansa, sanoo Aava Vainio puolitoistavuotiaasta Elvi-siskostaan.

Annu Karivainio.

– Tykkään sienistä, mutta erityisesti kantarellista ja vaaleasta orakkaasta. Voissa sipulin kera paistettuna, hyppysellinen pippuria ja joukkoon vähän kermaa. Sitten seos ruisleivän päälle. Yksinkertaista ja hyvää, maiskuttelee Annu Karivainio.

Riitta Virtanen.

– Kantarelli; sen minä tunnen ja sitä on nyt ollut paljon metsässä. Teen siitä keittoa ja piirakkaa. Muiden ohjeista olen kehitellyt oman kantarellikeittoni. Siihen tulee sienen lisäksi sipulia, valkosipulia ja kermaa, kertoo Riitta Virtanen.

– Jouluksi teen suolasienisalaattia, jossa on paljon sipulia.

Sakari Siimes.

Sakari Siimeksen suun saa muikeaksi voissa paistettu kantarelli-sipuliseos.

– Lorautan sekaan kermaa ja syön komeuden perunan kanssa.