Hyvää jaetaan turvaliivein

0
Joensuun koulun 1B luokan oppilaat pukivat turvaliivit päälle. Selässä lukee Stop koulukiusaamiselle, kuten Ilana Sivirannan liivissä (selin). Vieressä Konsta Lindberg näyttää, millainen liivin etupuoli on. Liivit ovat koulun muidenkin luokkien käytössä.

– Kiitos! huusivat Joensuun koulun 1B luokan oppilaat yhteen ääneen, kun he saivat päälleen uudet turvaliivit.

Niitä on tarkoitus käyttää, kun koululta lähdetään joukolla vaikkapa kirjastoon tai Röllimetsään.

– Liivit ovat luokkien yhteiskäytössä, kertoi luokanopettaja Pauliina Maijala.

Somerolainen koulunkäynninohjaaja Susanna Harhala toi koululle 25 turvaliiviä, jotka kustansi Someron JHL osasto 691.

Lahjoitus on osa Varsinais-Suomen koulunkäynninohjaajien verkoston ja Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliiton varsinaissuomalaisten jäsenyhdistysten toimintaa. He ovat järjestäneen vuosittain jonkin tilaisuuden, jossa aineetonta ja aineellista hyvää on jaettu. Teema on ollut pitkään koulukiusaamisen kuriin saaminen. Turvaliivien selkäpuolella on teksti: Stop koulukisaamiselle. JHL. KKO.

– Yleensä olemme vuosittain olleet mukana isossa yleisötapahtumassa; yrittäneet sitä kautta lisätä alueen ihmisten yhteenkuuluvaisuutta herättelemällä lapset ja aikuiset tajuamaan, miten kauskantoisia seuraamuksia kiusaamisella saattaa olla. Esimerkiksi olemme Salon iltatorilla maalanneet kiviin kehuvia tekstejä tyyliin: Hyvä päivä! Siinä riität, totesi Susanna Harhala.

Koronan laitettua yleisötilaisuudet minimiin oli keksittävä jotain muuta. Päädyttiin turvaliiveihin. Niitä jaetaan lapsille Varsinais-Suomen seitsemässä kunnassa.

JHL:n Someron yhdistyksen puheenjohtaja Maritta Kavander oli kiitollinen, että toiminta ulottui nyt kuntiin ja Somerollekin. Usein kun häärätään vain isoissa keskuksissa.