Jalkapallokentillä kotitappioiden viikko

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Aikuisten sarjoissa pelaavat Someron Voiman jalkapallojoukkueet lähtivät kotiotteluihinsa toiveet korkealla. Vieraiksi saapuneiden turkulaisvastustajien piti ennakkoasetelmien valossa olla somerolaisten lyötävissä.

Voiman naiset kohtasivat alueellisen 8 vastaan 8 -sarjan ottelussa Turun Palloseuran. Joukkueet lähtivät kamppailuunsa tasapisteistä.

Voima aloitti hyvin junioripitoisella joukkueellaan vahvasti, halliten avausjakson pelitapahtumia varsin selkeästi. Hyviä maalipaikkojakin siunaantui, mutta sen paremmin Johanna Kokkinen, Siiri Salo kuin Silja Mäkinenkään eivät saaneet ”läheltä piti” -tilanteistaan toivottua tulosta aikaiseksi.

TPS:lla ei montaa maalauspaikkaa ollut, mutta yksi erittäin laadukas laukaus riitti kuitenkin viemään vieraat 1–0 taukojohtoon.

Pesonen pallosateessa

Toisella puoliajalla osat vaihtuivat. Turkulaiset ottivat pelin hallintaansa ja työllistivät SoVon maalia vartioinutta Pihla Pesosta miltei tauottomalla tulituksella.

Vartin verran Pesonen kesti antautumatta, kunnes TPS:n Helmi Hiltusen vastustamaton veto painui hänen selkänsä taakse verkkoon.

Loppuminuuteilla vieraat ehtivät karata kolmen maalin johtoon, ennen kuin Kokkinen sai kotijoukkueen maalihanan avatuksi. SoVon hyvästä loppurutistuksesta huolimatta kaikki sarjapisteet lähtivät 1–3 (0–1) tuloksen myötä Turkuun.

Voiman naiset kohtaavat tänään Paimion Hakan tämän kotikentällä, minkä jälkeen somerolaisten kaudesta on pelaamatta enää yksi ottelu. Siinä he emännöivät Salon Wilpasta, joka saapuu Someron visiitille ensi viikon lauantaina.

n SoVon kokoonpano TPS:aa vastaan: Pihla Pesonen (mv), Emilia Salo, Nea Vuorinen, Siiri Salo, Eerika Haalijoki, Johanna Kokkinen, Silja Mäkinen, Pinja Pesonen ja Hilppa Juote.

Miehet jäivät maaleitta

Voiman miesjoukkue esiintyikotiyleisölleen urheilukentän nurmella. Länsi-Suomen alueen Kutosen A2 -lohkon otteluun vierailijaksi saapui Turun Raittiuskerhon miehistö, jonka kanssa somerolaiset olivat Turun kohtaamisessa yltäneet pistejakoon.

Kotijoukkue tuli peliin virkeällä ilmeellä ja vastasi ensimmäisen varttitunnin vaarallisimmista hyökkäyksistä. Sitten voimasuhteet tasoittuivat ja pikkuhiljaa ote siirtyi vieraille.

Tuloksellisesti iltapäivästä muodostui somerolaisittain synkkä, sillä TuRaKe pieksi isäntänsä maalein 4–0 (2–0). Hyökkäysten loppuun viemisessä ja myös puolustustarkkuudessa vierasjoukkue oli sen verran somerolaisia edellä, ettei lukemiin jäänyt juurikaan jossittelun varaa.

Toki SoVokin olisi tarkemmalla viimeistelyllä saattanut avata maalitilinsä, sillä varsinkin joukkueen ”syömähampailla”, Mikko Kaasella ja Kasperi Laineella , oli muutama maukas tilaisuus nollan puhkaisemiseen.

Huomisiltana tekonurmella

Voimalle tappio oli jo viides peräkkäin. Viimeiset kaksi ja puoli kierrosta joukkue on tahkonnut ilman ainuttakaan tehtyä maalia.

Huomenna SoVo-miehistölle avautuu jälleen tilaisuus sekä maalintekoon että tappioputken katkaisemiseen, kun se kohtaa Joensuun pallokentällä turkulaisseura ÅCF:n kakkosjoukkueen.

SoVon kokoonpano TuRaKe:a vastaan: Jarkko Ihalainen (mv), Rudi Grönholm, Kasperi Laine, Eetu Tuomisto, Janne Salmi, Patrik Annala, Remi Grönholm, Kaapo Nikander, Mikko Kaase, Juho Pettersson, Kalle Haalijoki – Antti Pirttilä, Musi Nezamdoust, Rasmus Grönholm, Markus Nieminen, Matti Ryhtä ja Mikko Haalijoki.