Kansanliike Somerniemen teiden puolesta

0
Oinasjärventiellä on paikkaa paikan vieressä.

Mäyrämäessä Somerniemellä asuva Ari Korkiala teki viime viikolla adressit.com -sivustolle aloitteen Somerniemen teiden puolesta. Korkiala on huolestunut teiden yleisestä huonosta kunnosta Somerniemellä.

Otsikkona on Somerniemen tiet kuntoon, aloitetaan Oinasjärventiestä! Maanantaina keskipäivään mennessä aloite oli saanut 60 allekirjoitusta.

Aloitteessa todetaan, että Somerniemen tiet ovat päässeet rapakuntoon. Oinasjärventiessä ei ole kuin paikkaa paikan vieressä, eikä siinä pysty ajamaan monttuja väistämättä, mitkä sinne ovat tulleet paikkauksista huolimatta.

– Oinasjärventie on pahin. Lisäksi adressiin on listattu tärkeysjärjestyksessä muut korjausta vaativat kohteet, jotka ovat Kaskistontie, Viuvalantie, Salkolantie ja Jakkulantie, Ari Korkiala luettelee.

Korkiala tunnustautuu olevansa Somerniemen kehittäjä henkeen ja vereen. Hän perusti Somerniemi-ryhmän Facebookiin 2009–2010 paikkeilla.

– Teiden kunnostamiseksi perustin ensin WhatsApp -ryhmän, jossa keskustelu oli alkuun hyvin vilkasta. Se tyrehtyi, kun kukaan ei lähtenyt viemään asioita eteenpäin. Niinpä päädyin adressin perustamiseen. Korjausten tärkeysjärjestys tuli WA -ryhmästä, Korkiala selvittää.

Oinasjärvi vaatisi uutta päällystettä. Kaskistontielle pitäisi saada kallistukset kuntoon, jotta vesi ei pahentaisi monttujen ilmaantumista. Salkolantie ja Jakkulantie kaipaavat myös uutta asvalttia.

Alla on linkki, josta adressin pääsee allekirjoittamaan: