Kohnamäen reitti saa valot

0
Hannu Siikjärvi kaivaa kaapelilinjaa ja pystyttää valotolppia, montussa avustaa Kalle Mikkola. Kohdalle osui tihkusasteisesti ilmasta huolimatta paikalle myös lenkkeilijä.

Suositulle ulkoilureitille tulee myös talvikunnossapito: auraus ja hiekoitus

Kohnamäki on ollut somerolaisten perinteisesti suosima suunta maastoon ja metsään. Se sijaitsee sopivan lähellä keskustaa.

Reitille on menty entistä useammin sen jälkeen, kun Härkälän kartanon kohdalle vuonna 2011 valmistui komea uusi kaarisilta. Vanha ja rämä silta purettiin.

Raimo Rönkkö kirjaili kaupungille aloitteen, että väylälle pitää saada valaistus ja mielellään myös talvikunnossapito. Paljon liikkeellä olevalle miehelle oli tiedossa, että käyttäjiä on paljon. Tekninen johtaja Marko Mäkinen näytti Rönkön aloitteelle vihreää valoa.

Rönkkö tehtaili aloitteen myös Helsingintien liikenneympyrästä, josta Somero-lehti kertoi perjantaina. Hän ihmettelee, etteivät Someron kaupunginvaltuutetut laajemmin tee aloitteita elinympäristöstään.

Päättäväisesti hän laski autossa istuskellen Kohnamäen reitillä kulkevat 18. heinäkuuta. Mukana ovat myös Härkälän kuuden kilometrin lenkkiä kulkevat ihmiset.

– Siellä oli neljän tunnin aikana peräti 184 liikunnan harrastajaa! Mukana olivat niin pyöräilijät, kävelijät kuin lastenvaunujenkin työntäjät. Suvi-Somerossa ollut lääkäri Teuvo Jokisen patistus liikunnan tärkeydestä on tehonnut tosissaan, Raimo Rönkkö kiittelee.

Ei talvikunnossapitoa -kyltti oli viime viikolla edelleen paikoillaan. Se poistuu ennen ensi talvea.

Maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola kertoo, että polun vieriltä on raivattu puita, jotta auraus- ja hiekoituskoneet mahtuvat reitillä kulkemaan. Kannot on nostettu siististi pois.

Polun vierelle tulee toistakymmentä led-valotolppaa. Kaksi valotolppaa sillan kummassakin päässä ovat olleet paikoillaan alusta asti.

Rönkkö tilasi jo aiemmin ojamonttuun ison kuormaajakauhallisen mursketta, jotta ihmiset pääsevät menemään siitä kuivin jaloin yli.