Korona-aika innoittanut remontoimaan koteja ja kesämökkejä

0
Esa Timperi on remontoimassa Pia ja Henri Nevalaisen taloa Ollilassa. Sinne rakennetaan muun muassa lisää huoneita perhekotia varten.

Rakennustarvikkeet ovat menneet erityisen hyvin kaupaksi keväällä ja kesällä, kerrotaan K-Raudasta ja Rautanetista. Korona-aikaan on ryhdytty remontoimaan kotia, vapaa-ajanasuntoja ja varsinkin korjaamaan ulkotiloja, kuten terasseja, laitureita, piharakennuksia ja saunoja.

– Nyt on panostettu kotiin, jotta siellä viihtyy entistä paremmin, tuumaa rakennustarvikemyynnistä vastaava Ari Mäkinen Rautanet Kosken toimipisteestä.

– Eräs asiakas kertoi, että kun perhe ei päässyt ulkomaanmatkalle, niin sijoitti rahat poreammeeseen. Hyvähän se on, että rahojen annetaan pyöriä kotikulmilla, sanoo rakennustarvikemyynnistä vastaava Pekka Kanerva K-Rauta Somerosta.

Maaliskuussa, kun ulkona ilmat lämpenivät, niin remontoijat ampaisivat sankoin joukoin liikkeelle.

– Korjausrakentamista se on ollut pääosin, joitakin uudiskohteitakin joukossa, selvittää Mäkinen.

– Varsinkin terasseja on rakennettu. Yleensäkin ulkorakentamista on tehty tosi paljon, esimerkiksi laitureita. Valokatteita on myyty myös aiempia vuosia enemmän. Kaikenlaista on mennyt, kuten lasitettuja liukuovia, kertoo Kanerva.

Kestopuusta ja sahatavarasta on kesällä ollut ajoittain pulaakin. Rakentajan on tarvinnut hieman odotella, että saa tiettyä materiaalia ja mittaa remonttiinsa. Tavaran toimitusaika tehtailta on hieman pidentynyt.

– Kaikki menee. Asiakkaita on tullut kauempaakin, kun ovat netistä nähneet, että meillä olisi hyllyssä heidän tarvitsemaansa tavaraa, eikä kotikunnan lähiliikkeessä ole ollut. Nettisivut ovat auttaneet ajantasaisessa myynnissä, pohtii K-Raudan Kanerva.

– Asiakkaita on ollut runsaasti pääkaupunkiseudulta; sellaisia, joilla on kesämökki Somerolla, Koskella tai lähiseudulla, kertoo Rautanetin Mäkinen.

Saunoja on rempattu.

– Kiukaista on ollut pulaa. Tilanne johtuu myös siitä, että yksi kiuastehdas paloi ja muut tehtaat olivat ”sijaiskärsijöinä”, sanoo Kanerva.

Ulkomaalauksia tehtiin kesällä runsaasti.

– Oikeastaan voisi sanoa, että koko kevään ja kesän on tehty sekä pieniä että isoja remontteja. Kiirettä on pitänyt, kertovat rakennustarvikemyyjät.

Tee se itse -miehet ovat olleet liikkeellä. Rautakaupoilta on kyselty erityisen paljon myös firmoja, jotka voisivat remontteja tehdä. Myös sillä sektorilla on riittänyt vipinää. Ei oota ja odottamista on jouduttu asiakkaille tarjoamaan.

Pekka Kanerva sanoo remontointitahdin jo hieman hellittäneen syksyä kohden.

– Katsotaan, siirrytäänkö nyt sisälle korjaamaan koteja.