Koronaepidemian tilanne Varsinais-Suomessa ei anna aihetta maakuntatason maskisuositukselle

0

Koronaepidemia ei Varsinais-Suomessa ole tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa. Maakuntatason maskisuositusta ei siten anneta.

– Koronaepidemia ei Varsinais-Suomessa ole kiihtymisvaiheessa, vaikka tartunnoissa selkeä lisääntyminen kesän suvantovaiheeseen verrattuna onkin. Tämän päivän tilannekatsauksen mukaan ainoa kiihtymisvaihetta osoittava kriteeri on se, että ilmaantuvuusluku on liikkunut lähellä kymmentä, sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maakunnassa ei tiukenneta nykyisiä ohjeistuksia THL:n torstaisen 24.9. suojavarusteohjeistuksen perustella: Katso ohjeistus tästä.

Kiihtymisvaihetta arvioidaan useilla eri kriteereillä. Varsinais-Suomessa koronaepidemian ilmaantuvuusluku on tartuntatautirekisterin mukaan 14 vuorokauden aikana liikkunut lähellä kymmentä, mutta on loppuviikkoa kohden laskenut selvästi sen alle (torstaina 24.9. oli 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku THL:n tartuntatautirekisterin tämänhetkisen tiedon valossa 7,5).

– Muut indikaattorit osoittavat, että tilanne Varsinais-Suomessa on rauhallinen. Positiivisten näytteiden osuus on selvästi alle prosentin. Tiedossamme ei ole uusia suuria tautiryppäitä ja saamme tällä hetkellä jäljitettyä tartuntaketjut. Pystymme myös vastaamaan sairaalahoidon tarpeeseen ilman erityistoimia, Pietilä kertoo.

Varsinais-Suomen erityisvastuualueella on tällä hetkellä alle viisi potilasta koronan vuoksi sairaalahoidossa.

– Arvioimme koronaepidemian alueellista kehittymistä jatkuvasti erittäin tiiviissä yhteistyössä kuntien ja useiden muiden toimijoiden kanssa. Ensi viikolla kokoonnumme nimetyn ryhmän kanssa, jolloin asia arvioidaan jälleen koko maakunnan tasolla, Mikko Pietilä sanoo.

Johtajaylilääkäri Mikko Pietilä johtaa alueellista ryhmää, jonka tehtävänä on ehkäistä koronaviruksen aiheuttamaa infektiota.