Koronanäytteitä otetaan ahkerasti

0

Flunssaa on Somerolla parhaillaan paljon liikkeellä. Siksi myös tarve koronanäytteiden ottamiseen on kasvanut.

– Näytteitä otetaan nyt 10–20 kappaletta joka päivä. Tämä tahti on jatkunut meillä elokuun puolivälistä asti, johtava terveyskeskuslääkäri Arja Lukka kertoo.

Näytteenottokapasiteetti voisi olla Somerolla tarpeen vaatiessa jopa isompi. Rajoituksena on kuitenkin hitaus näytteiden tulosten saamisessa. Arja Lukan mukaan tulosten saapuminen kestää 3–4, jopa viisikin päivää.

Someron koronatilannetta Lukka luonnehtii hyväksi. Kevään jälkeen uusia tartuntoja ei ole ilmaantunut. Kumulatiivinen lukema epidemian alusta lähtien on Somero-lehdessä julkisuuteen tulleet henkilöt mukaan lukien yhteensä 2–5 tartuntaa.

Naapurikunnista Salossa koronatartuntoja on kevään jälkeen kaikkiaan 55 (+3) , Koskella 7 (+1), Forssassa 7 (+0) ja Lohjalla 58 (+1). Tammelassa ja Ypäjällä tartuntojen määrä on Someron tapaan edelleenkin alle 5.