Koronavilkut käyttöön

0

Mahdollisesta koronavirukselle altistumisesta ilmoittavan, älypuhelimelle asennettavan Koronavilkku-sovelluksen on ladannut jo 30 prosenttia suomalaisista.

Sovelluksen edut ovat selvät. Se helpottaa tartuntaketjujen katkaisua ja auttaa koko Suomea pääsemään niskan päälle koronan torjunnassa.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Mobiilisovellus on osa hallituksen testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategiaa.

Toivottavaa on, että mahdollisimman moni lataa sovelluksen puhelimeensa.

Samaan aikaan suosion kanssa leviävät netin salaliittoteoriat Koronavilkun tarkoitusperistä. Ne on syytä jättää omaan arvoonsa. On yllättävää, etteivät jotkut halua ottaa sovellusta käyttöön ja samalla säästää itseään tai kanssaihmistään mahdolliselta kuolemalta.