Kulttuuri juhlii nukketeatterifestivaalilla ja puistokonsertilla

0
Laivaston soittokunnan vaskikvintetti tulee esiintymään Kiiruun puistoon.

Someron Kulttuuri on 15- vuotias. Sen kunniaksi yhdistys järjestää viikon päästä juhlaviikonlopun 12.–13.9.

Se kokoaa nukketeatterifestivaalin yhteistyössä kirjaston kanssa lauantaina 12.9. Sunnuntaina 13.9. on Hii o hoi ! -synttärikonsertti Kiiruun puistossa. Esiintyjävieraana on Laivaston soittokunnan vaskikvintetti.

Nukketeatterifestivaalilla saa kokea jänniä seikkailuja, taikaa, uskallusta ja klovneriaa kirjastossa ja Kiiruun talossa.

Esiintyjinä ovat nukketeatteri Huhuu Pikku Hiiri Uskaltaa -esityksellään. Huhuun esiintyjät ovat kirjastovirkailijat Eija Kopponen ja Elina Nordlund .

Nukketeatterimusikaali Raxu Taskunen on Simo Heiskasen esitys, jossa yksi esiintyjä esittää kaikki tarinan hahmot. Maailmaa katsotaan pienen, taskuihin hyvin mahtuvan, Raxu Taskusen näkövinkkelistä.

Nukketeatteri Annoksen esitys on Ha-Ha-Haltija! Se kertoo hassunkurisesta klovni-haltijattaresta, jonka unelmana on kukkien taikominen. Mutta mitä tapahtuu, kun loitsut unohtuvat ja taikasauva hajoaa?

Satu kerrotaan lähes sanattomasti liikkeen ja musiikin avulla. Esityksen tekijät ovat Anna Louhelainen (esiintyminen) ja Oswald Basten (ohjaus).

Luvassa on myös nukkeaskartelua.

Kiiruun puistoon sunnuntaina 13.9. saapuva Laivaston vaskikvintetti on tunnettu reippaista, hyväntuulisista ja viihdyttävistä esiintymisistään. Perinteisen konsertti- ja seremoniamusiikin ohella vaskikvintetti soittaa paljon myös muun muassa televisiosta ja elokuvista tuttuja sävelmiä.

Yhtyeessä soittavat Toni Isokivi (trumpetti, flyygelitorvi), Antti Riihimäki (trumpetti), Mikko Perälä (käyrätorvi), Vesa Huhtasalo (pasuuna), Janne Roine (tuuba) ja Tomi Salo (lyömäsoittimet).

Laivaston soittokunnan vaskikvintetin johtaja on Toni Isokivi.

Kulttuurin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, mutta nukketeatterifestivaalin yleisömääriä joudutaan hieman rajoittamaan koronasta johtuen. Siksi nukketeatteriesityksiin pitää ilmoittautua ennakkoon kulttuurituottaja Liisa Mattilan sähköpostiosoitteeseen.