Kuntoportaissa on nyt valaistus

0

Kovan suosion saaneet Somero Sydämessä -kuntoportaat on nyt valaistu. Kustannuksista ja käytönnön töistä huolehti Someron kaupunki.
– Meillä oli olemassa jo vanhoja valaisinpylväitä ja jalustoja, jotka saatiin nyt hyödynnettyä tähän kohteeseen. Valaisimet ovat uudet ja niissä on led-valot, kertoo maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola.
Valaistus noudattaa katuvalojen aikataulua.
Kuntoportaat tehtiin Somero Sydämessä ry:n luotsaaman talkooporukan voimin. Someron Liikunta rahoitti hanketta noin 5 000 eurolla, jolla hankittiin puutavara.
Kuntoportaat lisätään kaupungin liikuntapaikkojen listaan.
Kaupunki aikoo ensi vuonna tehdä huoltokirjat ulkoliikuntapaikoille uimarantoja myöden. Niihin kirjataan, mitä toimia kyseiselle kohteelle milloinkin tehdään.
– Ne ovat kuin lukujärjestykset, vertaa Rinta-Paavola.
Tavoitteena on saada aikaiseksi myös puistostrategia. Siihen listataan kaupungin puistot ja leikkipaikat, mitä ulkoliikuntavälineitä ja toimintoja niissä on sekä paikkojen kunto.
– Puistot ovat osa keskusta-alueen kehittämistä ja vetovoimaisuuden lisäämistä. Puistoista voi muodostaa ketjun, jota ulkoilijat voivat hyödyntää lenkeillään.
Tällä hetkellä keskustassa on 18 leikkipuistoa, joista osa on ahkerassa käytössä, osa nurmettunutkin. Pohdittavana on, minkä hoitoa kaupunki jatkaa ja mitkä puistot mahdollisesti poistetaan.