Lupaukset liikunnalle luisuvat…

0

Keskustan valtuustoryhmän mielipidekirjoitus 18.9. Someron urheilukentästä oli uuden liikuntasalin osalta niin virheellinen, että minun oli pakko puuttua kirjoitukseen. En nyt edes ala saivarteluun siitä, onko yhdestä hankkeesta säästetyt varat käytettävissä johonkin toiseen hankkeeseen vai ei, sen tiimoilta ryhmä saa pitää eriskummalliset näkemyksensä.
Ensinnäkin, mistä ihmeestä keskustan valtuustoryhmä on keksinyt liikuntasalin ”moninkertaisista” kustannuksia suhteessa urheilukentän laajennukseen? Eerikkilään rakennettiin juuri toissavuonna kahden salibandykentän sali 2,5 miljoonalla eurolla (FL 10.12.2018) ja Somero-lehdessä olleen kyselyn mukaan keskusta on valmis laittamaan urheilukentän remonttiin kahdella miljoonalla eurolla. Uuden liikuntasalin kustannusta ei voi millään muotoa kuvailla ”moninkertaiseksi”. Keskustan valtuustoryhmän sanavalinta mielipidekirjoituksessa on tässä kohtaa kovasti asenteellinen ja täysin väärä.
Toisekseen, valtuustoryhmän väite siitä, että uusi liikuntasali on vasta ”pelkkä ilmaan heitetty idea” ja vaatisi muka vielä tarvekartoituksen on jo varsinaista soopaa. Uuden liikuntasalin tarve on tullut kaupungille erittäin hyvin selväksi Monarin peruskorjauksen työryhmän yhteydessä ja on luettavissa työryhmän loppuraportissa kohdassa 6.1. Liikuntatilojen salivuorojen riittävyys. Tilanne on niin katastrofaalinen, että työryhmän päätelmäksi kirjattiinkin: ”Uudisrakennuksenvaihtoehtoa päädyttiin valmistelemaan välittömästi”.
Jos jo marraskuussa 2018 on esitetty, että uuden liikuntasalin valmistelu aloitetaan välittömästi, eikä syyskuuhun 2020 mennessä ole tapahtunut yhtään mitään, niin Somerolla kunnallista päätöksentekoa ei hyvällä sydämelläkään voi luonnehtia ”pitkäjänteiseksi”, se on yksiselitteisesti h-i-d-a-s-t-a.

Jussi Varjus
Someron Liikunta ry:n pj kaudella 2018–19