Mies, mikä on paras lahja puolisollesi?

0
Kuva Veera Ojansuu

Opsista, tulipa kinkkinen kysymys. Mietitäänpä vähän.

Sen on hyvä olla kestävä, auttaa kotitöissä, olla vaivaton, piristävä ja edullinenkin. Aika vaativa tehtävä.

Se voi olla lähempänä kuin luuletkaan, ja helpommin saatavilla.

Vastaus voi olla niin yksinkertainen kuin itsestään huolen pitävä mies, eli sinä itse!

Kun alat liikkua ja muutenkin pitää itsestäsi huolta, olet puolisosi turva, pitkäkestoinen apu.

Voi olla että elämänmuutos tuntuu ennakkoon vaativalta, jos et ole liikuntaa harrastanut. Kokeile kuitenkin!

Ethän mene sen taakse, että sanotaan koskaan ei ole myöhäistä aloittaa, sehän antaa luvan siirtää huomiseksi, ja niitä huomisia kyllä riittää.

Takuulla on myöhäistä, viimeistään siinä vaiheessa, kun makaat avuttomana petipotilaana laiminlyötyäsi liikkumisen vuosikausia.

Jos liikkuminen on jäänyt, lähde tekemään rauhallisia suorituksia, kävellen, pyöräillen, uiden, pihatöitä ja kotitöitä tehden, mitä vaan, kunhan liikut.

Pidennä suorituksiasi jaksamisesi mukaan. Alussa vaikka joka toinen päivä. Sitten kahtena päivänä kolmesta, ja kolmena neljästä. Ensin se voi tuntua vaikealta, mutta jo kuuden viikon jälkeen on paljon helpompaa. Olen kokenut sen. Vähitellen se muuttuu tekemisen iloksi ja totutuksi tavaksi. Oma jaksamiseni parani 35 prosenttia jo vuodessa.

Takaan, että puolisosi on iloinen lahjastasi. Hän kokee hyväksi kulkea rinnallasi ja kanssasi ja tehdä yhdessä asioita. Ilokin palautuu elämään siinä vaiheessa. On aika yksitoikkoista ja murheellista istua sohvalla ja katsella telkkaria. Hyvän jaksamisen myötä elämä monipuolistuu ja sisältö rikastuu. Kannattaa lähteä liikkeelle!

Lahjoittaja