Nyt on viimeiset päivät hakea yksinyrittäjän koronatukea

0
Antti Leino kannustaa yrittäjiä hakemaan tukirahoja.

Koronan vaikutusten lieventämiseksi perustettua yksinyrittäjän tukea saa hakea 30. syyskuuta asti. Jos raha on vielä hakematta, kannattaa tarkistaa, josko omalla kohdalla olisi mahdollisuuksia päästä tuen piiriin.
– Hakemuksia on tehty 115 , joista myönteisen päätöksen myötä on maksettu 89. Osa hakemuksista vedettiin pois, osa odottaa lisäselvityksiä. Tähän mennessä kielteisiä päätöksiä on tehty 6, kertoo Someron kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino.
– Kuun loppuun asti voi hakea, jos ehdot täyttyvät. Ehdot ovat nähtävissä kaupungin verkkosivuilla (www.somero.fi/tyo-ja-yrittaminen/yrityspalvelut/yksinyrittajan-koronatuki/).
Tiivistäen ehdoista voi todeta, että tuen saajan on osoitettava, että hänelle on tullut merkittävä haitta koronakriisistä, noin 30 prosentin pudotus myyntitulossa. Hänellä on oltava edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Hänellä ei saa olla verovelkaa.