Rakkaudella Raulilta

0
Vesa Toukkari ja Kalle Lepola tulkitsivat Rauli Badding Somerjokea.

Teksti ja kuvat Eija Komu

Rauli Badding Somerjoen perinteinen syntymäpäivämatinea kuultiin sunnuntaina Rantatuvassa. Normaalista duokokoonpanosta poiketen Kari Luoto ei tällä kertaa ollut perhejuhlan vuoksi paikalla, vaan hänen tilallaan oli forssalainen Kalle Lepola, Vesa Toukkarin taitavassa kyydissä jo aiemminkin marinoitunut laulaja-kitaristi.

Kaksisettisessä kunnianosoituksessa maestrolle kuultiin sekä Badding-standardeja että harvemmin kuultuja kappaleita. Esimerkiksi Rakas lurjus innosti leikkisyydessään tanssimaan, ja sen kulmikkaaseen sovitukseen kuului Vesa Toukkarin villi soolo. Itämaista rakkautta -tango oli Kalle Lepolan muhkea tulkinta ja muistutti Baddingin palavasta rakkaudesta vanhaan tanssimusiikkiin.

Muutamissa kappaleissa kuultiin Vesa Toukkarin laulua. Sitä kuulisi mielellään enemmänkin. Mä haluan sun -kappaleessa hän puolestaan esitteli ylivoimaisia taitojaan soolokitaristina. Tätä kappaletta hän on aiemminkin soittanut pelkkänä instrumentaalina.

Joidenkin Baddingin tulkintojen herkkyyttä ei voi mitenkään tavoittaa. Näihin kuuluu Valot. Toisaalta Fiilaten ja höylätenkään ei voi mitenkään olla niin raju kuin alkuperäinen tulkinta. Siinä Badding pani kaikki peliin.

Kalle Lepola totesi Kimmo Hovilan olevan hänen lähisukulaisensa.

– Laulaminen on suvussa. Somerolla on aina kiva käydä, sillä täällä on hyvä vastaanotto. Baddingia on aina kiva kuunnella, sillä hänellä on pirun hyviä biisejä. Näin ne siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Vesa Toukkari kertoi, että hänen isänsä Antti Toukkarin, Baddingin soittajakaverin, kertomat jutut ovat maalanneet esille monta puolta; myös syrjäytymisvaiheen.

– Baddingin Agents-tulkinnat kestävät aikaa. Ikkunaprinsessa-levy on todella hieno, summasi Vesa Toukkari.