Moukari lensi heitto-ottelussa uuteen Suomen ennätykseen

0
Silja Kosonen päättää kautensa ensi sunnuntaina Someron kisoissa.

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Mikael Rydenfelt / TS

Silja Kosonen lähti Uudenkaupungin heitto-otteluun omien sanojensa mukaan pitämään hauskaa, mutta samalla teki 5-ottelussa komeat N19- ja N22-sarjojen Suomen ennätyspisteet 4 065. Niilo Kelon nimissä oleva 13 vuoden ikään ehtinyt naisten SE:kin jäi vain 14 pisteen päähän. Aiempi juniorisarjojen SE 3 700 pistettä oli Helena Leveelahden nimissä kolmen vuoden takaa.

Kilpailu alkoi päälaji moukarinheitolla, jossa paras heitto 66,25 syntyi viimeisellä eli kolmannella heitolla. Heitto 5-ottelussa on kaikissa lajeissa vain kolme kierrosta.

Heti sen perään oli vuorossa painonheitto, jossa Kosonen heitti toisellaan komean tuloksen 18,75. Tulos on naistenkin Suomen kauden kärkitulos yli kolmen metrin erolla. Kaikkien aikojen naisten tilastossa se yltää viidenneksi ja juniorisarjoissa kolmanneksi.

Kiekossa Kosonen heitti vajaan metrin päähän ennätyksestään 42,32 ja kuulassa 12,37 eli 40 sentin päähän ennätyksestään. Viimeinen laji oli keihäs, jota Kosonen ei ole pariin vuoteen heittänyt eikä naisten täysipainoista keihästä koskaan. Keihästulos oli näin ”vain” 23,04, kun tyttöjen keihäs on aikoinaan lentänyt yli 33 metriä. Keihäs on kuitenkin tekniikaltaan vaativa laji eikä siinä pelkkä voima auta. Runsaan metrin parannus siinä olisi tiennyt naistenkin Suomen piste-ennätystä.

– Olen kyllä aika tyytyväinen kisaan, mutta minusta tuntuu, että olisin jokaisessa lajissa pystynyt parempaankin! Varsinkin kiekossa voisi lentää helposti ainakin 45 metriä, jos vaan saisi lentämään oikeaan asentoon. Ja keihäässä jäi kyllä paljon parannettavaa, mutta ehkä sitten ensi vuonna, sanoi pitkän kautensa ensi sunnuntaina Someron moukarikisaan päättävä Silja Kosonen.

Liipola 71,31

Henri Liipola heitti Alavuden Töysässä moukarikisan toiseksi tuloksella 71,31. Liipolan tasaisessa sarjassa neljä heittoa kantoi yli 70 metrin.

Kilpailun voittovuorossa tällä kertaa oli Aleksi Jaakkola , jonka paras heitto kantoi 72,26.