SoVo Futsal hurjana liiga-avauksessa

0
Antti Korhonen (19) saa Guri Qerimiltä onnittelut liigauran avausmaalista. Myös Pyry-Ville Korhonen (toinen oik.) ja Verneri Nummi (21) avasivat heti pistetilinsä pääsarjassa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Kauden 2020-21 Futsal-Liiga käynnistyi Somerolla. Kotijoukkue Someron Voima Futsal löysi alkuhetkien tunnustelun jälkeen hurjan pelivireen ja pieksi lopulta tamperelaisen Peli-Pojat -70:n maaliluvuin 15–1 (9–0).

Ensimmäistä liigaotteluaan Somerolla pelannut Antti Korhonen kohautti kotiyleisöä ensimmäisen kerran neljännellä peliminuutilla, kun hänen tulinen vasemman jalan kaukolaukauksensa upposi tamperelaismaaliin.

Seuraavat kymmenen minuuttia SoVo tuhersi tehottomasti, mutta kun pelaajavalmentaja Valdrin Seferi onnistui lisäämään kotijohdon 2–0:een, alkoi totinen taistelu kauden avauspisteistä olla saman tien ohitse.

Uusia nimiä tehotilastoihin


Hurmoksen päälle saanut kotijoukkue nakutteli peräti kahdeksan maalia vajaassa kuudessa minuutissa. Tahtipuikkoa heiluttelivat tutut sovolaiset Seferi ja Arber Istrefi, mutta tulokaspelaajista Korhosen ohella myös Verneri Nummi pääsi tuulettelemaan liigauransa avausosumaa.

Toisen pelijakson alussa PP-70 rokotti isäntiään näiden liiallisesta hyökkäysintoilusta kavennusmaalilla. Niinpä maalin suulla hienosti operoineella Niko Rikkilällä ei enää ollut nollanpitoa suojeltavanaan ja hän luovuttikin loppuhetkillä tonttinsa Verneri Salomaalle.

Salomaan ja Nummen ohella tulikasteensa miesten pääsarjassa saivat sovolaisista Ruj Jovanovic-Hyvärinen sekä juniori-ikäiset Joonas Reijonen ja Vilho Ståhlström.

Myös somerolaiselle Elmeri Anderssonille oli varattuna tilaisuus liigadebyyttiin, mutta viime hetken sairastuminen siirsi hänen osaltaan kauden aloitusta tuonnemmaksi.

Viime kaudella yhdessä vierasottelussa somerolaisseuraa edustanut Antti Korhonen siis avasi maalitilinsä ja saalisti kolme tehopistettä. Samalla tavoin yhden pelin pääsarjakokemuksella mukaan tullut velipoikansa Pyry-Ville Korhonen kunnostautui liigauransa ensimmäisillä tehopisteillä, joita kertyi peräti neljä kappaletta.

Nuorten pelaajien hienosta esiintulosta huolimatta pääosan areenalla ottivat SoVon aiemmilta kausilta tutut tehomiehet Istrefi ja Mergim Bushi. Ensin mainittu latoi vauhtiin päästyään hulppeat kymmenen tehopistettä ja jälkimmäinen viisi.

”Alussa olimme liiankin innokkaita”


Nikola Ercegin ohella SoVon valmennuksesta pelaajavalmentajan ominaisuudessa vastaava Seferi oli, totta kai, tyytyväinen kauden avauspisteisiin.

– Pelin alussa olimme vähän liiankin innokkaita, emmekä saaneet maaleja aikaiseksi hyvistäkään paikoista. Mutta heti kun saimme rauhoitettua pelaamistamme ja järkeä mukaan touhuun, tulosta alkoi tulla nopeaan tahtiin, itsekin kauden komeasti hattutempulla avannut Seferi jutteli joukkueensa yksipuolisen futsalnäytöksen jälkeen.

Erityisen mielissään Seferi oli siitä, että liigaryhmän nuoret pelaajat saivat avausjakson lopulta lähtien kohtuullisen määrän tilaisuuksia kyntensä näyttämiseen.

– Moni uusi kaveri pääsi heti ottamaan tuntumaa liigapeliin, mikä oli jatkoa ajatellen todella hieno juttu. Kaiken lisäksi juniori-ikäisetkin pojat onnistuivat kentällä oikein hyvin, valmentaja kehui.

SoVo Futsalin upealla voitolla käynnistynyt kausi jatkuu tulevana lauantaina Helsingissä, missä Helsingin IFK FS pelaa historiansa ensimmäisen kotiottelun liigatasolla. Avauskierroksella helsinkiläiset kärsivät 0–3 vierastappion Tampereen Ilves FS:lle.

Sovolaisten tehot sarja-avauksessa:

Arber Istrefi 6+4=10 (+12/-1=+11)

Mergim Bushi 3+2=5 (+11/-0=+11)

Pyry-Ville Korhonen 0+4=4 (+6/-1=+5)

Valdrin Seferi 3+0=3 (+5/-0=+5)

Antti Korhonen 2+1=3 (+6/-1=+5)

Verneri Nummi 1+0=1 (+3/-0=+3)

Nikola Erceg 0+1=1 (+5/-0=+5)

Guri Qerimi (+4/-1=+3)

Vilho Ståhlström (+2/-0=+2)

Ruj Jovanovic-Hyvärinen (+2/-0=+2)

Joonas Reijonen (+1/-0=+1)

Maalivahdit: Niko Rikkilä (peliosuus 14-1), Verneri Salomaa (1-0)

Miesten Futsal-Liigan avauskierroksen muut tulokset:

Riemu–PJK 2–3, Mad Max–JoSePa 5–2, GFT–Akaa Futsal 6–5 (j.a.), ToPV –KaDy 1–5, Sievi FS–FC Kemi 0–7 ja Ilves FS–HIFK FS 3–0.