Taisteluvoitto Helsingistä

0
Arber Istrefi (oik.) tuikkasi SoVo Futsalille voittomaalin Helsingissä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima futsal oli joukkueineen ja runsaslukuisine kannattajaryhmineen paikan päällä todistamassa miesten Futsal-Liigan paluuta Helsinkiin.
Pääkaupungissa viimeksi pelatusta miesten pääsarjaottelusta ehti vierähtää yli kaksikymmentä vuotta, kunnes sarjatulokas Helsingin IFK FS lähti suurin toivein saalistamaan ensimmäisiä liigapisteitään somerolaisjoukkueen isäntänä.
SoVo oli kuitenkin sen verran tyly ensi-iltavieras, että kaappasi kaikki kolme sarjapinnaa mukaansa. Taistelu oli alusta loppuun erittäin kovaa ja lopulta vierasjoukkueen paremmuus kirjattiin tilastoihin maaliluvuin 2–1 (1–0).
Molemmat joukkueet keskittyivät tarkkaan puolustuspelaamiseen. Hyviä maalipaikkoja toki siunaantui aika ajoin, mutta maalivahdit venyivät noissa tilanteissa parhaimmilleen.
SoVon maalin suulla 19-vuotias Niko Rikkilä pelasi jo toisen erinomaisen ottelun peräkkäin, taipuen tälläkin kertaa vain yhteen takaiskumaaliin.
Myös IFK:n maalia vartioinut Sampo Kaukonen loisti suurimman osan ajasta, mutta yksi kardinaalimunaus pilasi hänen kunnianpäivänsä.
Kuusi ja puoli minuuttia ennen peliajan täyttymistä Kaukonen esitti mallikkaan torjunnan, mutta möhli sen jälkihuumassa pallon suoraan päin maalin edustalla kärkkynyttä SoVon maalihai Arber Istrefiä. Tämä hölmistyi hieman itsekin saamastaan avopaikasta, mutta sai kuitenkin tuupattua pallon Kaukosen selän taakse helsinkiläismaaliin.
Tuolla osumalla SoVo siirtyi 2–1 johtoon ja onnistui sen jälkeen pitämään kotijoukkueen lähentely-yritykset aisoissa loppusummerin soittoon asti. Istrefin ohella maalimerkinnän sai sovolaisista tililleen Nikola Erceg.
HIFK on esittänyt seurahistoriansa kahdessa ensimmäisessä liigapelissä tiivistä puolustuspeliä, mutta maalien viimeistely on ollut tulokkaalle työlästä. Ensimmäisen, ja toistaiseksi ainoan, maalinsa joukkue iski noin 66 minuutin kuluttua kauden alkuvihellyksestä.
SoVo joutui Helsingissä punnertamaan voittonsa eteen huomattavasti lujemmin kuin avauskierroksella heppoista PP-70:ää vastaan. Hyökkäyspeli hieman takkuili helsinkiläisten tiukassa vartioinnissa, mutta puolustussuuntaan pelaaminen oli enimmän osan aikaa riittävän nöyrää ja kurinalaista.
SoVon pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina Jyväskylässä, missä yhteenottoa isännöi Liikunnan Riemu.

Futsal-Liigan sarjatilanne:
Akaa Futs. 3 2 0 1 0 18-11 7
SoVo 2 2 0 0 0 17- 2 6
FC Kemi 2 2 0 0 0 12- 2 6
KaDy 2 2 0 0 0 9- 2 6
PJK 3 2 0 0 1 9- 8 6
GFT 2 1 1 0 0 13- 5 5
Ilves FS 2 1 0 0 1 4- 4 3
Mad Max 2 1 0 0 1 8-10 3
_________________________
Riemu 2 0 1 0 1 4- 4 2
JoSePa 2 0 0 1 1 3-7 1
——————————-
HIFK FS 2 0 0 0 2 1- 5 0
ToPV 2 0 0 0 2 3-10 0
_________________________
Sievi FS 1 0 0 0 1 1-11 0
PP-70 2 0 0 0 2 1-22 0