Tiina Väreelle hopeaa suunnistuksen pitkän matkan SM-kisoissa

0
SM-mitalistit palkintopallilla: vasemmalta hopeamitalisti Tiina Väre, voittaja Inga Dambe ja pronssimitalisti Sara Lindholm.

Teksti Pekka Alitalo, kuva Jari Vaara

Someron Esan Tiina Väre kirkasti viime vuotisen pronssin hopeaksi suunnistuksen pitkän matkan SM-kisoissa sarjassa D35.

Voiton 7,6 kilometrin matkalla korjasi ainoastaan 37 sekunnin erolla Paimion Rastin Inga Dambe , entinen Latvian edustussuunnistaja. Kilpailu käytiin Siikaisissa Kankaanpään suunnistajien järjestämänä.

Sateiden jälkeen jäkäläpeitteiset kalliokumpareet olivat petollisen liukkaita ja suot todella märkiä. Alavimmissa maastonosissa rehevä kasvusto hidasti kulkua. Myös jotkut risukot ja kivikot loivat omia haasteitaan

– Heti ensimmäiselle rastille mennessä luin 2,5 metrin korkeuskäyriä väärin ja tein noin puolentoista minuutin virheen. Kakkosväli oli todella pitkä ja päätin ottaa reitinvalinnan varman päälle. Pitkä tiekierto osoittautui lopulta oikeaksi ratkaisuksi, muistelee Tiina Väre.

– Matkalla tiesin, että Dambe lähti pari minuuttia jälkeeni. Etenemiseni tuntui hitaalta ja pienten pyörähdysten jälkeen kävi mielessä, milloinkahan Dambe pyyhkäisee ohi. Näin ei kuitenkaan käynyt, totesi Väre yllättyneenä.

Kolmanneksi tiukassa kisassa kiilasi OK Raseborgin Sara Lindholm kolmetoista sekuntia Tiina Väreelle hävinneenä.