Tiivistahtinen MX-liigakausi jatkui Kuopiossa ja Hyvinkäällä

0
Max Lindströmin menoa Kuopion kisoissa. Hyvinkäällä hän teloi olkavartensa.

Motocrosskausi jatkui nuorten somerolaisten osalta Kuopiossa ja Hyvinkäällä. Sieltä oli tuliaisina kokemusta, mutta myös kolarointia sekä yhdeltä somerolaisajajalta kauden keskeytyminen.

MX65-luokassa Mikke Lindström sijoittui omassa aika-ajoryhmänsään yhdeksänneksi. Hän pääsi ensi kertaa liigakisojen puolella A-finaalin, joka oli mainio suoritus.

Erän 1 lähtö jännitti Lindströmiä, koska se oli elämän ensimmäinen ritilälähtö. Ritilällä pitäminen vaatii taitoa; pyörä voi helposti keulia ympäri. Lähtö ei onnistunut. Jonon perästä Mikke Lindström ponnisti kuitenkin sijalle 25.

Erässä 2 lähtökurvissa rytisi. Kaatuneiden pyörin seassa Lindström löytyi melkein alimmaisena. Ajo kuitenkin jatkui. Maalissa hän oli sijalla 26. Päivän tulos A-finaalissa oli 28/30.

MX85-luokassa Max Lindström ajoi omassa aika-ajoryhmässään sijalle 25 ja B-finaaliin. Hänen ajonsa kehittyy kisa kisalta.

Ykköserässä 43 pyörää lähti liikkeelle. Erä on 10 minuuttia plus 2 kierrosta. Kuopiossa Max Lindström ylitti maalilinjan sijalla 33.

Kakkoserässä Lindströmin ajo parani. Sijoitus seilasi 27–29 välillä. Maalissa hän oli lopulta sijalla 28. Max Lindström päivän kokonaistulos B-finaalissa oli 31/43.

MX50-luokassa Eeli Kuisma ajoi aika-ajossa sijalle 10. Ykköserä käynnistyi hyvällä lähdöllä. Edettiin sijalla 11. Viimeisellä kierroksella Kuisma sortui ajovirheeseen ja kaatui. Maalissa hän oli 13.

Kuisman kakkoserän startti näytti jälleen hyvältä, mutta keskellä lähtösuoraa tuli kolarointia ja Kuisma kaatui. Hän lähti lopulta radalle puoli kierrosta muiden perässä.

Tunnemyrsky kypärän sisällä sekoitti ajamisen täysin. Kuisma kiri porukan hännän kiinni ja nousi sijalle 18, mutta kaatui jälleen. Maalilinjalla sijoitus oli 22. Eeli Kuisman päivän yhteistulos oli 18/25.

Hyvinkäällä haasteet jatkuivat


Hyvinkään kisoissa MX50:n aika-ajoissa pehmeä rata tuotti vaikeuksia Eeli Kuismalle. Hänelle irtosi 19. tila.

Erässä 1 Kuisman lähtö onnistui. Nopeasti hän puotosi sijalle 19, jossa ajoi lopun erää.

Erässä 2 oli taas hyvä lähtö, mutta toisessa kurvissa kilpakumppaneilla on ohjelmaa ja Eeli Kuisma jumittui muutaman kaatuneen kuljettaja taakse. Hän nousi kuitenkin hyvin hänniltä. Ruutulipulle päästiin sijalle 16. Kokonaistulos oli 18/29.

MX65-luokan aika-ajossa Mikke Lindström ei ehtinytkellottomaan kuin kaksi kierrosta, kun kuski tuotiin radalta mönkijällä ensiapuun. Onneksi tuli vain mustelmia. Kahden kierroksen aika jätti niukasti Lindströmin pois A-finaalista.

Mikke Lindströmillä oli hyvä lähtö ykköserässä. Hän otti jo ensimmäisen kierroksen aikana kärkipaikan. Lopulta hän tuli ykkösenä ruutulipulle yli 18 sekunnin kaulalla. Kakkoserässä startti onnistui jälleen, ja sitten nopea nousu ykkössijalle. Kaatuminen pudotti hänet sijalle seitsemän.

Lindström oli kuitenkin vauhti päällä ja nousi parissa kierroksessa kakkospaikalle. Hänen päivän kokonaistulos B-finaalissa oli 1/29.

MX85-luokassa Max Lindström ajoi A-ryhmässä sijalle 27 ja B-finaaliin.

Erässä 1 Max Lindströmin lähtö ei onnistunut. Hän ajoi koko erän nousujohteisesti. Ruutulippua heilutettiin sijalle 33.

Erän 2 lähtö onnistui paremmin. Rata alkoi päivän jäljiltä olla kulunut. Erän lopussa Joona Sajo yritti ohi ja kuljettajat kolaroivat. Max Lindström ei tarkkaan tiennyt, mitä tapahtui. Hän kommentoi jälkeenpäin: ”Se tuli ohitte ja sit me kaaduttiin”.

Kaatuminen oli kohtalokas. Sairaalassa selvisi, että olkavarressa oli murtuma. Näin Max Lindströmin kilpakausi on tältä vuodelta ohi ja kolme viimeistä kilpailua jää ajamatta.