Veikka Sarén SM-maastoihin –katso lähetys tv:stä

0
Veikka Sarén

Teksti Aulis Tiensuu

Veikka Sarén on Someron Esan ainoa edustaja sunnuntaina Kurikassa juostavissa maastojuoksun SM-kilpailuissa, kun jo uutta harjoituskautta aloittavalta Linnea Haralalta jäi tänä vuonna koko kesäkausi väliin jalkavaivojen vuoksi.
Sarén, 18, kilpailee nyt ensimmäistä vuottaan M19-sarjassa, jossa matkana on kuusi kilometriä. Varsinaista juoksukuntoa hänkään ei ole tänä vuonna päässyt mittaamaan, mutta testijuoksujen perusteella hän on nyt hyvässä kunnossa, kuten oli jo keväälläkin. Koronan vuoksi kevään juoksukisat, kuten SM-maastot ja -tiejuoksut, siirtyivät syksyyn.
Alkukesästä Sarénilla oli myös pikkuvaivoja, joten kesänkin juoksukisat jäivät väliin, mutta elokuussa hän kisasi jo voittoisasti kolme triathlonkisaa.
Veikka Sarénilla on SM-maastoista kolmen vuoden takaa SM-kultaa ja kahden vuoden takaa SM-hopeaa. Viime vuonna maastot jäivät väliin, mutta hän voitti silloin ylivoimaisesti maantiejuoksun SM-kultaa.
SM-maastojen M19-sarjan voittajasuosikki on miesten maajoukkuejuoksija JKU:n Eemil Helander , jonka 3000 ja 5000 metrin ratajuoksuennätykset 8.14,84 ja 14.20,69 ovat omaa luokkaansa. Muita Sarénin kanssa mitaleista kamppailevia ovat Lempäälän Santtu Heikkinen , joka hänkin debytoi jo miesten maajoukkueessa, Ikaalisten Oskari Kangasniemi , Lahden Ahkeran Walte Hautala sekä Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen ja Mustafe Muuse .
Naisten 22-vuotiaiden sarjan neljällä kilometrillä yhtenä mitaliehdokkaana mukana on Kuusjoen Humun Sara-Elise Ruokonen , joka voitti kesän ratakisoissa SM-kultaa esteissä ja hopeaa 5000 metrillä.

SM-maastot nähdään Yle Areenassa suorana lähetyksenä kello 10.55 alkaen sekä nauhoitettuna TV2:ssa kello 15.30. Ruokosen lähtö on kello 14.30 ja Sarénin kello 15.55.