Veikka Sarén sijoittui hienosti SM-maaston kuudella kilometrillä

0
Veikka Sarén

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esan Veikka Sarén juoksi pistesijalle, kun hän sijoittui kuudenneksi Kurikan SM-maastojen M19-sarjan kuudella kilometrillä. Sarén juoksi koko matkan tasaisesti kärjen takana, jossa kamppailtiin mitalien jälkeisistä pistesijoista.
JKU:n Eemil Helander lähti heti omille teilleen ja voitti ylivoimaisesti hurjalla ajalla 17.26. Parhaiten häntä seurasi Lahden Ahkeran Walte Hautala, joka jäi mestarista 47 sekuntia. Pronssille nousi lopussa Ikaalisten Oskari Kangasniemi 10 sekuntia Hautalasta.
Kuudenneksi sijoittunut Sarén jäi mitalista 19 sekuntia. Muutaman sekunnin häntä ennen maaliin ennättivät Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen ja yllättäjä IF VOM:in Alexander Ståhlberg. Santtu Heikkinen ja Mustafe Muuse keskeyttivät.
– Tyytyväinen olen siihen nähden, että yhtään juoksukisaa ei ole alla ja viimeisimmästä triathlonkisastakin on aikaa jo yli kuukausi. Mitali olisi voinut olla saavutettavissa, jos olisin päässyt juoksemaan jonkun kisan. Juoksumäärissä olen niin paljon muita perässä, että siihen nähden oli hyvä juoksu, kertoi Veikka Sarén, joka mahdollisesti lähtee puolentoistaviikon päästä SM-maantiejuoksuun Vantaalle.

Humun Ruokoselle hopeaa

Kuusjoen Humun Sara-Elise Ruokonen juoksi koko N22-sarjan neljän kilometrin matkan kärkijoukossa. Loppukirissä hänen edelleen ennätti viiden sekunnin erolla IF Kraftin Heidi Kuuttinen ajalla 14.07.