Voiman miehiltä vahva alkupeli

0
Kalle Haalijoki vastasi keskiviikon kotipelissä SoVon avausmaalista.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Sunnuntaina urheilukentällä tylyn kotitappion kärsinyt Someron Voiman jalkapallomiehistö pääsi yrittämään peli-ilmeensä kirkastamista jo keskiviikkoiltana. Pallokentän tekonurmella esitys olikin jo huomattavasti pirteämpi.

SoVo sai vieraakseen Kutosen A2-lohkon kärkipään yhdistelmiin lukeutuvan turkulaisen ÅCF/2:n, joka oli voittanut joukkueiden aiemman yhteenoton Turussa 1–0.

Maalin erolla turkulaiset kuittasivat tälläkin kertaa sarjapisteet nimiinsä, mutta voimalaisittain 2–3 (2–0) tappioon päättyneessä kamppailussa oli paljon hyviä aineksia.

Pirteää peliä, komeita maaleja

Ensimmäisellä puoliajalla kentällä kirmaillutta kotijoukkuetta somerolaisyleisö ei ollut tuntea samaksi, joka sunnuntaina oli jäänyt vastustajan jyrän alle. Nyt otteissa oli alusta lähtien yritteliäisyyttä, sähäkkyyttä ja myös uskoa omiin mahdollisuuksiin.

Vähän ennen avausjakson puoltaväliä somerolaisten innostus kasvoi entisestään, kun vahva pelaaminen tuotti komean johtomaalin. Mikko Kaase lähetti pitkän avauksen hyökkäysalueen laitaan ja Kalle Haalijoki nosti korkean kaaripallon tarkasti ÅCF:n maalin takanurkkaan.

Viitisen minuuttia myöhemmin Musi Nezamdoust antoi loistavan läpisyötön vieraiden puolustusalueelle. Kaapo Nikander otti pallon haltuun, murtautui laukaisupaikkaan ja viimeisteli tyylikkäästi isäntien 2–0 johtomaalin.

Toiselle puoliajalle ÅCF:n porukka ryhdistäytyi ja voimalaiset asettuivat, ehkä vähän turhankin kohteliaasti, puolustusasemiin.

Parikymmentä minuuttia SoVo onnistui pitämään vieraansa nollilla, mutta sitten rävähti kaksi nopeaa takaiskua peräjälkeen.

Somerolaisjoukkueen toiveet kuudennen peräkkäistappion välttämisestä hiipuivat kymmenen minuuttia ennen loppua, kun takavuosien SoVo-pelaajan, nykyisin ÅCF/2:n riveissä pelaavan Janne Tuomisen komea veto painui vastustamattomasti Voima-vahti Jarkko Ihalaisen selän taakse Voiman verkkoon.

Naisille tappio samoin lukemin

Voiman naisten joukkue pelasi 8 vastaan 8 -sarjassa kauden viimeisen vierasottelunsa. Kotijoukkue Paimion Haka/Ladies onnistui voittomaalin teossa viimeisellä peliminuutilla ja sarjapisteet jäivät Paimioon loppulukemin 3–2 (1–1).

Haka iski avausmaalin ottelun kolmannella minuutilla ja SoVon nuori maalitykki Eerika Haalijoki nosti vieraat avausjakson puolivälissä tasoihin. Maali oli Haalijoelle kauden neljäs naisten sarjassa.

Kotijoukkue siirtyi toisen puoliajan alussa jälleen johtoon, kunnes Silja Mäkinen kauden toisella osumallaan toi somerolaiset 2–2 tasalukemiin.

SoVon naisjoukkueen pelikausi päättyy ensi viikon lauantaina kotistadionilla, eli Joensuun pallokentällä, jonne vastustajaksi saapuu Salon Wilpas.

P14-junioreille komea vierasvoitto

Juha Laakso

Voiman P14-sarjan juniorit ovat läpi kauden pärjänneet kotiotteluissaan hienosti, mutta vieraskentillä pistesaalistus oli viime sunnuntaihin asti vaikeampaa.

Länsi-Suomen alueen Kolmosen ottelussa SoVo kohtasi sunnuntaina turkulaisen FC Interin/Punaiset tämän kotikentällä. Pelistä oli odotettavissa tasainen taistelu, olihan joukkueiden välinen piste-ero ennen keskinäistä koitosta vain kolme pinnaa SoVon eduksi.

SoVo aloitti pelin pallonhallinnalla, mutta Inter pääsi silti viimeistelemään avausmaalin noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Avauspuolikkaan lopulla Akseli Hakamäki tasoitti, ja vielä ennen taukoa Aimo Kurvinen ehti viemään somerolaiset 2–1 johtoon.

Tauko kipsasi kotijoukkueen

Tauko näytti kipsaavan kotijoukkueen totaalisesti, eivätkä SoVon pojat jättäneet vastustajansa seisoskelua hyödyntämättä. Vieraat nakuttelivat viidessä minuutissa neljä maalia, karaten lopullista ratkaisua enteilleeseen 6–1 johtoon.

Hakamäki latoi kaikkiaan kolme osumaa ja vielä häntäkin ahnaampi voimalainen olio toisella pelijaksolla peräti neljä maalia täräyttänyt Leevi Salo. Pelin loppuhetkillä myös Oliver Helenius ja Markku Aaltonen saivat maalitilinsä auki, joten SoVon hulppeiksi voittolukemiksi kirjattiin 10–2 (2–1).

– Loppunumerot olivat kyllä pienoinen yllätys, eikä tuohon tulokseen olisi uskonut ensimmäisen jakson jälkeen. Mutta jalkapallossa voi sattua mitä vain ja muutama nopea maali voi kääntää pelin kulun, SoVon P14 -joukkueen valmentaja Henri Hakamäki muistutti.

Kauden ensimmäistä vierasvoittoa olivat hakemassa Ilmo Nokka (mv), Sebastien Galuszka, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Nikolai Varjus, Oliver Helenius, Markku Aaltonen, Aimo Kurvinen, Atso Pätäri, Veeti Salo, Leevi Salo, Tuukka Salo ja Akseli Hakamäki.