Voiman pojat lohkonsa kärkipaikalle

0
Akseli Hakamäki (9) on iskenyt yhden neljästä maalistaan. Mukana ilakoivat joukkuekavereista Eero Lehtinen (17), Oliver Helenius, Frans Fonsell, Veeti Salo, Markus Veikkola ja Markku Aaltonen.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Neljäs peräkkäinen voitto nosti Someron Voiman pojat lohkonsa kärkipaikalle jalkapallon P14-sarjan Länsi-Suomen alueen Kolmosessa.

Pallokentän tekonurmella pelatussa ottelussa SoVon P14-juniorit kohtasivat sarjan A-lohkossa alkukautta suvereenisti hallinneen Turun Nappulaliigan/07 -joukkueen. Turkulaiset olivat voittaneet kaikki ottelunsa ja tulivat hakemaan Somerolta sinettiä lohkovoitolleen.

Ennen peliä TuNL oli päästänyt omaan verkkoonsa vain viisi maalia, mutta hirmuvireinen SoVo tuplasi tuon lukeman kertarysäyksellä. Kotijoukkue voitti hienon esityksen jälkeen 5–3 (3–2) ja valtasi lohkon keulapaikan itselleen.

Hakamäellä hurja tahti

SoVo aloitti todella vahvasti ja pääsi maalin makuun jo kolmannella peliminuutilla. Turkulaispuolustukselle liian vaikeaksi pideltäväksi osoittautunut Akseli Hakamäki livahti keskikentän hyvästä avauksesta läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäästi avausmaalin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Hakamäki iski uudelleen ja armoitetun maalintekijän hattutemppu oli valmis runsaan puolen tunnin jälkeen, hänen kuitatessaan vieraiden 2–1 kavennuksen nopealla vastaiskulla.

Lopullisen voitonpohjustuksensa voimalaiset tekivät toisen puoliajan terävällä alullaan. Hakamäki niittasi jo neljännen maalinsa ja Leevi Salo kasvatti johdon 5–2:een, ennen kuin jakso oli vanhentunut neljääkään minuuttia.

TuNL oli sen verran kova vastustaja, että helpolla somerolaiset eivät voittoaan sinetöineet. Kotijoukkueen maalin suulla loistopelin pelanneelta Ilmo Nokalta vaadittiin vielä monta upeaa torjuntaa, ennen kuin turkulaisten takaa-ajo tyrehtyi lopullisesti.

Lohkovoitto ratkeaa huomenna Somerolla

– Tämän päivän esitys oli koko SoVon joukkueelta hyvä. Vierasjoukkue oli pallollisesti taitavampi ja pallonhallinta oli selkeästi heillä, mutta kotijoukkue pystyi pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Lisäksi maalipaikat saatiin tänään käytettyä melko hyvällä prosentilla, lohkokärkeen suojattinsa luotsannut SoVo-valmentaja Henri Hakamäki kommentoi.

Kauden seitsemässä ottelussa 19 maalia viimeistellyt Akseli Hakamäki johtaa A-lohkon maalintekijätilastoa selvällä marginaalilla. B-lohkossa yksi pelaaja on latonut 21 osumaa, joten koko sarjan maalipörssissä somerolaisjuniori on kakkossijalla.

SoVon P14-joukkue saa sarjakauden omalta osaltaan päätökseen huomenna, kun pallokentällä pelattavaan rästiotteluun saapuu vieraaksi Maskun Palloseura. Kotivoitto takaisi lohkovoiton somerolaisjoukkueelle ja onpa tulos mikä tahansa, Voiman pojat voivat olla erittäin tyytyväisiä hyvin sujuneeseen pelikauteensa.

n SoVo/P14 kokoonpano viime ottelussa: Ilmo Nokka (mv), Sebastien Galuszka, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Nikolai Varjus, Eero Lehtinen, Oliver Helenius, Markku Aaltonen, Aimo Kurvinen, Frans Fonsell, Veeti Salo, Leevi Salo, ja Akseli Hakamäki.

Naisten kausi päätökseen

Voiman naisten jalkapallojoukkue päätti tavallista lyhemmän pelikautensa kotiotteluun Salon Wilpasta vastaan.

Vesisade ja tuuli piiskasivat Joensuun pallokenttää ajoittain melko rajusti, mutta se ei latistanut naapurusten taistelutahtoa. Wilpas pelasi lohkovoitosta ja SoVo kunniastaan ja näistä aineksista syntyi olosuhteisiin nähden yllättävänkin hieno taistelu.

Wilpas ratkaisi pelin 2–0 (1–0) voitokseen jaksojen lopun terävillä iskuillaan. Salolaiset siirtyivät 1–0 johtoon avauspuolikkaan loppuhetkillä ja lopullisen voittoniitin he iskivät toisen jakson viimeisellä minuutilla rangaistuspisteeltä.

Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta erinomainen. Märästä kentästä piittaamatta SoVo rakenteli hyviä hyökkäyksiä ja onnistui pitämään puolustuspelinsä tiiviinä.

Maalipaikkojakin siunaantui avausjaksolla enemmän vierasjoukkueen päätyyn, mutta viimeinen silaus jäi kerta toisensa jälkeen puuttumaan voimalaisten maalintekoaikeista.

Loukkaantumiset verottivat tehoja

Kauden päätökseen SoVo sai jalkeille hieman rutinoituneemman kokoonpanon kuin muutamalle edelliselle kierrokselle. Riveistä puuttui silti edelleen pari jalkavammojen vuoksi kesken kauden sivuun joutunutta runkopelaajaa.

Wilppaalle ottelun voitto toi Länsi-Suomen alueen 8 vastaan 8 -sarjan A2-lohkon ykköstilan pisteen erolla Turun Pyrkivään.

SoVo voitti kolmesta ensimmäisestä pelistään kaksi, mutta kärsi sen jälkeen neljä peräkkäistä tappiota. Lopulliseksi sijoitukseksi kahdeksan joukkueen lohkossa tulee kuudes tai seitsemäs, kahden vielä pelaamatta olevan ottelun tuloksista riippuen.

Johanna Kokkinen oli viidellä osumallaan somerolaisjoukkueen paras maalintekijä. Eerika Haalijoen tilille kirjattiin neljä maalia, Silja Mäkiselle kaksi ja Jasmin Rantaselle yksi osuma.

SoVon kokoonpano kauden päätöspelissä: Pihla Pesonen (mv), Nea Vuorinen, Amanda Virtanen, Johanna Kokkinen, Silja Mäkinen, Pinja Pesonen, Hilppa Juote, Jasmin Rantanen, Taija Lettinen, Susanna Kokkinen ja Oili Ovaskainen.