Voittoputki kesti

0
SoVon P12-juniorit päättivät pelikautensa kotiotteluun VG-62:ta vastaan. Vihreäasuisen kotijoukkueen hyökkäystä käynnistelemässä Samuel Känkänen (vas.), Patrik Rantanen, Miska Helenius, Otto Helenius (pallon kera) ja Arttu Hakamäki.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman P14-sarjan jalkapallojoukkue päätti kautensa komeaan viiden ottelun voittoputkeen ja sen myötä Länsi-Suomen alueen Kolmosen A-lohkon voittoon.

Kauden päätöspelissä SoVo kohtasi Joensuun pallokentällä Maskun Palloseuran. Vierailija livahti heti ensimmäisestä hyökkäyksestään yllätysjohtoon, mutta se ei häirinnyt voitontahtoisen somerolaisjoukkueen keskittymistä millään tavalla.

Vajaassa kymmenessä minuutissa kotijoukkue käänsi pelin 2–1 johdokseen ja hallitsi tilanteita hamaan päätösvihellykseen asti. Lopputuloksena oli SoVon 5–2 (3–1) voitto.

Lohkon ylivoimainen maalikuningas, SoVon Akseli Hakamäki , tyylitteli vielä päätöskierroksellakin neljä osumaa, nostaen koko kauden maalisaldonsa 23:een. Hämeen/Pirkanmaan alueella pelattavassa sarjan B-lohkossa yksi pelaaja on viimeistellyt vielä useammin.

Masku-pelin maalintekijätilastoon pääsi voimalaisista myös Frans Fonsell, joka täräytti todella komealla laukauksella SoVon neljännen maalin toisen puoliajan alussa.

Valmentaja Henri Hakamäellä oli P14-sarjassa näpeissään innokas ja yhteiseen toimintaan vahvasti sitoutunut ryhmä. Joukkueessa oli mukana vain viisitoista pelaajaa, mikä on 11 vastaan 11 -pelimuodolla pelattavan sarjan koko kauden tarpeiksi niukka määrä, eikä anna myöden monen pelaajan samanaikaisille poissaoloille.

n SoVon P14-joukkueen pelaajat kaudella 2020 (maalit): Ilmo Nokka, Sebastien Galuszka, Atso Pätäri, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Nikolai Varjus (1), Eero Lehtinen (2), Oliver Helenius (8), Markku Aaltonen (3), Aimo Kurvinen (2), Frans Fonsell (2), Veeti Salo, Leevi Salo (6), Akseli Hakamäki (23) ja Tuukka Salo.

P12-joukkue viihtyi vieraskentilläNuoremman ikäluokan joukkue, Voiman P12-juniorit, pelasivat hekin päättyneellä kaudella alueellista Kolmosta. Lohkossa A1 oli mukana kaksitoista joukkuetta, joiden joukossa Someron pojat sijoittuivat kahdeksanneksi.

P12:n kausi oli tulosrakenteeltaan sikäli poikkeuksellinen, että viidestä kotipelistä se ei saanut yhtään sarjapistettä, mutta kuudesta vierasottelusta saaliiksi kertyi neljä voittoa.

Viimeisellä kierroksella SoVo yritti murtaa kotitaikaansa hyvällä taistelulla lohkokakkosta, Naantalin VG-62:ta vastaan. Tauolla kotijoukkue johti Jimi Ilmasen ja Tuukka Salon maalien turvin 2–1, mutta jälkimmäisellä puolikkaalla vieraat karkasivat 4–2 voittoon.

SoVon P12-ikäluokassa oli kauden aikana mukana 21 poikaa. Heille kertyi Mika Känkäsen valmennuksessa kaksi harjoituskertaa viikossa ja lisäksi yhdestä kahteen pelitapahtumaa viikoittain.

n SoVon P12-joukkueen pelaajat (maalit): Samuel Känkänen, Veikka Koski, Aatu Stark (1), Arttu Hakamäki (2), Otto Helenius (1), Eemeli Nokka, Joni Salo, Tuukka Salo (7), Patrik Rantanen (2), Luukas Kyyrä (2), Lassi Pelto-Lampola (1), Valtteri Nivalinna, Jooa Säippä, Arttu Skyttälä, Niilo Talonen, Paavo Virkki (1), Joonas Santakangas (1), Miska Helenius (1), Jimi Ilmanen (5), Niko Kylämäki ja Antti Maijala.