Aikuispartio alkaa!

0
Ella Torkkomäki ja Anna Hurra ”kylmäharjoittelevat” ja valmistautuvat Trangian kanssa pian alkavaan aikuispartioon.

Somerolla alkaa ensi lauantaina 10.10. päivällä aivan uudenlainen partioryhmä. Partiokolon ensitapaamiseen Turuntien 8:aan on jo tulossa toistakymmentä aikuista, jotka ovat innolla osallistumassa partiotoimintaan.

– Kyseessä siis on todellakin aikuispartio, jossa tehdään ihan kaikenlaisia kivoja peruspartiojuttuja, kuten lasten ja nuortenkin ryhmissä tehdään, selvittää uuden tapahtuman alkuunpanija Anna Hurra.

Mukaan hän houkutteli partioystävänsä Ella Torkkomäen, jota ei tarvinnut ”käskeä” kahta kertaa. Niinpä Torkkomäki alkoi kerätä nimilistaa, jossa viime perjantaina oli jo 15 kiinnostunutta ja 10 ilmoittautunutta. Toimeen ryhdyttiin hyvin ”äkkiseltään”, täynnä intoa.

– Tarkoitus on kokoontua kerran kuukaudessa. Ei viikoittain, koska kaikilla on nykypäivänä niin montaa muutakin tekemistä jakamassa aikaa. Kaikki ovat vielä ”Marjattoja”, mutta toivottavasti tämän kirjoituksen myötä mukaan tulee myös ”Mikkoja”. Heitä varmasti sopii joukkoon, Ella Torkkomäki houkuttelee.

Ryhmän toiminta muodostuu sellaiseksi kuin osallistujat sen haluavat. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan yhdessä ryhmän nimeä ja toimintaa. Tarkoitus ei siis ole olla Marjattoja eikä Mikon poikia, jotka ovat nuoremmille.

– Tämä on tarkoitettu ihan kaikille aikuisille. Ei tarvitse olla kokemusta partiosta ollenkaan, taikka sitten voi tulla verestämään vanhoja muistojaan, jos on joskus partiossa ollut ja siitä tietysti tykännyt, naiset puhuvat.

Juuri tällaista he ovat aina itsekin halunneet tehdä.

– Ei pelkästään vetää muiden toimintaa, vaan myös itse osallistua siihen. Tehdä tätä aikuisporukalla, sillä lasten kanssa tekeminen vaatii suunnittelua ja aikaa, Anna Hurra pohtii.

– Ja kun tästä saadaan uusia aikuispartiolaisia mukaan, niin on myös mahdollista saada uusia ryhmänvetäjiä! Lapsellisuus on väärä sana kuvaamaan tätä kaikkea, sillä kyse on leikkimielisyydestä.

Uusi lapsiryhmä on myös aloittanut kokoontumisensa hiljattain kololle. Ja partioon sopii aina tulla lisää väkeä mukaan.