Arska-Basketille voitot Raisiosta

0

Teksti Juha Laakso

Somerolaisseura Arska-Basketin alle 14-vuotiaat pojat ovat aloittaneet kautensa koripallon Läntisen alueen kakkosdivisioonassa hienosti.
Joukkueen kauden toisessa turnauksessa olivat somerolaisten ohella mukana kotijoukkue Raision Palloseura sekä Uudenkaupungin Korihait. Arskan tavoitteena oli ainakin yhden voiton hakeminen tästäkin turnauksesta.
Ensin somerolaisia vastaan asettui vastustajista ennalta kovempi Korihait, joka vei pelin avauspuolikkaan nimiinsä pistein 29–20.
Vahvan kolmoserän myötä Arska nousi mukaan voittotaisteluun, ottaen pistejohdon itselleen. Korihait kiri lopussa vahvasti, mutta somerolaisjoukkueen etumatka kesti loppuun asti ja tuloksena oli maukas voitto koriluvuin 56–47.
Arska-Basketin avausvoitostaan päälle saama hyvänolontunne ja alkupelin onnistumiset siivittivät sen hurjaan vireeseen ottelussa RaiPS:aa vastaan. Osviittaa antoi Arskan hyväksi pistein 14–1 päättynyt avauserä ja lopputulokseksi kirjattiin somerolaisten murskaava 70–21 voitto.
– Joukkue on mennyt ison harppauksen eteenpäin. Aika ajoin hyökkäyspään kuviot toimivat todella mallikkaasti; paikkoja saatiin luotua liikkuvan hyökkäyspelin ansiosta hienosti korin läheisyyteen, Arska-Basketin alle 14-vuotiaiden ikäluokan joukkuetta luotsaava Jani Mäenpää ihasteli.

Somerolaisten pisteet kahden voittopelin turnauksessa:
Arttu Hakamäki 6, Rasmus Heinonen 9, Luukas Kyyrä 16, Jami Nieminen 5, Johannes Mäenpää 20, Joni Salo 23, Koobe Serlippens 37 ja Aatu Stark 7.

Arska-Basket on voittanut neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme ja on kymmenen joukkueen muodostamassa kakkosdivisioonan A-lohkossa toisena.