Ei kautta ilman kotivoittoa!

0
Pasi Piekkala enteellisellä numerollaan (1) karkasi hyvissä ajoin pappaluokan voittoon.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron moottoriradalla Somuralla järjestettiin tänä vuonna kaksi jokamiesluokan kisatapahtumaa. Jälkimmäinen niistä, Someron Urheiluautoilijoiden perinteikkään Ässä JM-sarjan järjestyksessään 35. kilpailu, vietiin runsaslukuisella osanottajajoukolla lävitse.
Edellisessä, elokuun alussa Somuralla ajetussa kilpailussa, somerolaiskuljettajien hyppysiin ei tarttunut palkintopöydän komeimpia pokaaleja, sillä ainoaksi sijoituksen kärkikolmikkoon jäi Pasi Piekkalan kolmossija pappaluokassa.
Sama luokka ja sama kuljettaja olivat Someron UA:n vahvimmat valttikortit myös Ässä JM XXXV -tapahtumassa. Pasi Piekkala tyylitteli puhtaan kolmen lähtövoiton suoran, jättäen pappaluokan muut 17 kuljettajaa taakseen.
Lähes yhtä hieno oli nuoremman sukupolven Piekkalan päivä yleisessä luokassa. Siinä kilpailu oli äärimmäisen kovaa, kun starttiviivalle asettui yli kahdeksankymmentä kuskia yli neljäänkymmeneen lähtöön.
Viime vuoden menestyksekkäin yleisen luokan kuljettaja Somuralla, Jere Piekkala, oli elokuun kisassa jäänyt täpärästi A-finaalin ulkopuolelle ja uhkui nyt hurjia menohaluja.
Piekkalan paikka A-finaaliin aukesi nyt suorinta reittiä, eli semifinaalin lähtövoitolla. Urjalan UA:n Jukka Heinon taival oli paljon pidempi, mutta se näytti tuottavan syksyisissä olosuhteissa parhaiten tulosta.
Heino jäi semifinaalierässään neljänneksi ja aloitti sen jälkeen hurjan nousun kohti A-finaalia: Ensin voitto sijoituserästä, heti perään C-finaalista ja sitten B-finaalista.
Lämpimillä renkaillaan Heino sai lentävän lähdön A-finaaliin ja kruunasi hurjan nousunsa luokkavoittoon. Piekkala tuli maaliin toisena, ennen Lounais-Hämeen UA:n Tero Hakasta.
Piekkalat olivat SomUA:n ainoat luokkiensa kymppikärkeen yltäneet kuljettajat.

Pasi Piekkala

Tuloksia: Yleinen luokka: 1) Jukka Heino UUA, 2) Jere Piekkala SomUA, 3) Tero Hakanen L-HUA, 4) Saku Vasenius THU-Team, 5) Mikko Kosonen RaisUA, 6) Jeri Kaitonen LappajUA… 16) Mika Lähteenmäki SomUA, 17) Lauri Laine SomUA. (82 osanottajaa).
Naiset: 1) Mira Wiman THU-Team, 2) Minna Ulmala HeiUA, 3) Niina Laapotti LahUA. (16 osanottajaa).
Nuoret: 1) Ossi Peltola RATU, Oliver Kuisma V-SUA, 3) Valtteri Pere V-SUA. (25 osanottajaa).
Papat: 1) Pasi Piekkala SomUA, 2) Mika Kiveinen MynUA, 3) Sauli Haavisto HuiUA. (18 osanottajaa).
Etuveto-/kardaaniluokka: 1) Tero Wilen LahUA, 2) Ari Kulmala PunMK/UA, 3) Harri Laapotti LahUA. (40 osanottajaa).

Tuuppariluokka: 1) Tero Hakanen L-HUA, 2) Joni Wiman THU-Team, 3) Juuso Suppula PadMU… 14) Lauri Laine SomUA. (35 osanottajaa).

Someron UA:n Eemeli Toivosen (62)