Kaksi Puotsaarta kaasutteli cup-voittoon

0
Niko Puotsaaren ”kättenjälkeä” Kokemäen syksyisessä maisemassa.

Cross countryn Suomen cup-mestaruudet ratkottiin Kokemäellä

Kokemäen Kärilässä ajetuissa cross countryn cup-mestaruuskisoista saatiin Somerolle kaksi menestyjää. Niko Puotsaari kaasutteli itsensä U20-luokan mestaruuteen. Isä Juha Puotsaari vastaavasti hoiteli Kärilän voiton sekä V40-luokan mestaruuden.

Niko Puotsaarelta riitti maaliin ajo, sillä pistejohto oli venähtänyt jo ennen päätöskisaa. Siitä huolimatta nuori kuski kaasutteli kolmanneksi ja cc-cupin voittoon.

Pientä jännitystä toi ilmaan se, että pyörän huoltoväli rupesi olemaan täynnä. Siksi ajossa piti hieman ”säästellä”. Ensimmäisellä kierroksella ennätti kantokin kajauttaa miehen tantereeseen.

– Kaatumisen jälkeen piti vain nollata ajatukset. Ei voinut ottaa enää turhia riskejä, sillä piti päästä ajamaan maaliin asti, Niko Puotsaari kommentoi.

Juha Puotsaari ajoi cc-cupin koko neljä kilpailua käsittävän sarjan. Hän myös oli jälkikasvunsa tavoin kolmannen kisan jälkeen jo niin hyvissä asemissa, että Kärilässä riitti käytännössä maaliin ajaminen. Sen hän hoiteli vastuullisesti, ilman varmisteluja voittoon asti.

Startissa pyörä ei oitis lähtenyt käyntiin. Matkaan päästyään Juha Puotsaari päivitti itsensä pian kärkeen. Pari pientä kaatumista tuli ennen maalia, kun keskittyminen hieman herpaantui. Pienten edesottamusten jälkeen voitto maistui.