Kamarimusiikkia Kiiruun talolla

0
Trio KAH konsertoi Kiiruun talossa sunnuntaina. Korona-tilanteen vuoksi salia ei oteta täyteen, jotta turvavälit saadaan huomioitua.

Someron Kulttuuri järjestää Kamarimusiikin iltapäivä -konsertin Kiiruun talolla sunnuntaina 4.10. Konsertissa esiintyy salolainen Trio KAH, jossa soittavat Katri Laakso, klarinetti, Antti Vesterinen, alttoviulu ja Henni Isojunno, piano.
Konsertin alkupuolella kuullaan Mozartin Kegelstatt trio ja Shostakovichin Viisi kappaletta . Kegelstatt-trio (suomeksi ”keilailupaikka”-trio) on historiallisesti yksi ensimmäisistä sävellyksistä klarinetille, alttoviululle ja pianolle.
Shostakovichin Viisi kappaletta on Shostakovichin oppilaan Lev Atovmyan kokoama kokonaisuus, jossa jokainen osa on peräisin elokuva- tai näytelmämusiikista.
Väliajan jälkeen kuullaan Schumannin Satukertomuksia , Sibeliuksen Belsazarin pidoista 3. osa ja Bruchin Kahdeksasta kappaleesta kolme osaa.

Klarinetisti Katri Laakso aloitti klarinetinsoiton saksalaisessa musiikkiopistossa, josta hän jatkoi ammattiopintoihin Savonia-Ammattikorkeakoulussa sekä 2014- 2018 Tampereen Ammattikorkeakoulussa. Soittotaitoaan hän on kartoittanut mestarikursseilla ympäri Eurooppaa. Tällä hetkellä Nokian Pirkan Opiston klarinetinsoitonopettajana toimiva Laakso musisoi säännöllisesti mm. Finnish Symphonic Wind Professionals (Suomen Puhallinsinfonikot)-periodeilla sekä muissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.
 
Alttoviulisti Antti Vesterinen  on monipuolinen ja kokenut muusikko. Viuluopinnot Vesterinen aloitti Imatran musiikkiopistossa. Maisteritutkintonsa hän suoritti Sibelius-Akatemiassa ja hioi soittotaitojaan ja musikaalisuuttaan myös useilla mestarikursseilla. Vesterinen on toiminut alttoviulistina mm. Turun filharmonisessa orkesterissa, Turun kaupunginteatterissa ja Helsingin kaupunginorkesterissa. Kamarimuusikkona hän on soittanut mm. Archi di Salo  jousikvartetissa, Salo Chamber kamariorkesterissa sekä perustamassaan KAH –triossa yhdessä Katri Laakson ja Henni Isojunnon kanssa. Vuodesta 2007 lähtien Vesterinen on toiminut viulunsoiton lehtorina Salon musiikkiopistossa.
 
Salolainen pianisti Henni Isojunno on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2014. Isojunno toimii opettajana Salon musiikkiopistossa ja Halikon musiikkiyhdistyksellä, sekä Halikon musiikkiyhdistyksen toiminnanjohtajana. Hän on toiminut Salon Kansallisten sellokilpailuiden säestäjänä (2019) , esiintynyt Salo Chamberin solistina (2018), sekä esiintynyt mm. Salon, Paraisten ja Tuusulan seurakunnan konserttisarjoissa.