Kauppaneuvos Arto Arvonen on kuollut

0

Kauppaneuvos Arto Arvonen kuoli 29. syyskuuta pääkaupunkiseudulla. Hän oli syntynyt 1.2.1944 Loimaalla.
Arto Arvonen on kauppamies viimeiseen piirtoon.
– Vanhempieni mukaan leikin jo nelivuotiaana kauppaa yksikseni. Pakkilaatikko oli myymäläpöytänä. Olin välillä myyjä ja sitten menin senkin toiselle puolelle ostajaksi, Arvonen muisteli Somero-lehden tekemässä 70-vuotishaastattelussaan.
Arvonen oli Salon Seudun Osuuskaupan pitkäaikainen, työlleen omistautunut toimitusjohtaja. Arvonen oli Salon Seudun Osuuskaupan toimitusjohtajana vuodet 1979–2003 ja Someron Osuuskaupan toimitusjohtajana vuodet 1975–1979. Eläkkeelle hän jäi 60-vuotiaana terveydellisistä syistä.
Eläkkeelle jäätyään hän ryhtyi yhdistysaktiiviksi, hallitusammattilaiseksi ja yrityskummiksi.
Hän oli mukana kymmenien organisaatioiden hallinnossa kuten Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy:ssä, Hallitusammattilaiset ry:ssä, Salon Seudun Sanomat Oy:ssä ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä.
– Minulle rakkain on kuitenkin työ Lamminniemen hyväksi. Se on kunniatehtäväni, koska veteraanisukupolvi pelasti maan, jälleenrakensi sen ja loi pohjan nykyiselle hyvinvointiyhteiskunnalle, Arvonen totesi Somero-lehdelle 2014.
Eläkevuotensa Arvonen asui Kauniaisissa, mutta vietti paljon aikaa perheen vapaa-ajanasunnolla Somerolla. Someron koti oli Arvoselle tärkeä ja rakas paikka noin 40 vuoden ajan.
Maanpuolustustyö oli Arvosen sydäntä lähellä ja tärkeä harrastus. Sotilasarvoltaan hän oli reservin majuri.

Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen pihamaalla paljastettiin viime vuonna muistomerkki. Kyseinen 76 K 02 kenttätykki toimi tärkeässä asemassa jatkosodan ratkaisutilanteissa. Sillä ammuttiin yli 10 000 laukausta. Arto Arvoselle maanpuolustustyö ja veteraanien hyvinvointi ovat tärkeitä asioita.

Arto Arvosen 70-vuotishaastattelu löytyyMuistellaan menneitä-osastolta.