Max Lampinen heitti vielä maailman kärkeen myös miesten moukarilla

0
Isä Tero Lampinen toimii Max Lampisen valmentajana.

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Satu Rautasalo

Espoolaisseura Tapiot järjesti vielä ylimääräisen moukarikisan, jossa Someron Esan Max Lampinen jatkoi viikko sitten alkamaansa ilotulitusta maailman tämän vuoden kärkitulosten sekä Suomen ikäkausiennätysten parissa. Vuorossa oli nyt miesten täysipainoinen moukari (7,26 kg), jota Lampinen lennätti 61,08.
Lampisen aiempi ennätys oli Somerolla kuukausi sitten heitetty 59,64. Tuo tulos ylittyi nyt kolmesti: ensin toisella 59,84, sitten viidennellä 59,98 ja viimeisellä 61,08. Tulos on tämän vuoden maailman kärki 17-vuotiaiden sarjassa, sekä maailman kaikkien aikojen toiseksi paras 15-vuotiaana heitetty tulos, joka jäi vain 14 senttiä Unkarin Kristof Némethin 17 vuotta vanhasta ikäluokan ennätyksestä 61,22. Suomessa tulos on myös uusi 16-ikäluokan ennätys, kun Samu-Petri Simon 26 vuoden ikään ehtinyt aiempi ennätys parani 1,06 metriä.
Näin Espoon kilpailua seuraavana päivänä 16 vuotta täyttänyt Max Lampinen ”kuorrutti synttärikakkunsa”, jonka ”leipoi” viikkoa aiemmin vastaavilla viisikiloisen ja kuusikiloisen ennätyksillä 76,53 ja 71,42. Viimeksi mainittukin jäi vain 80 senttiä maailman kaikkien aikojen parhaasta ennen 16-vuotispäivää tehdystä ennätyksestä.
Isänsä Tero Lampisen valmentama Max Lampinen heitti myös tällä kertaa toisen kilpailun kuusikiloisella, jossa pisimmän heiton mentyä sektorin ulkopuolelle paras mitattu tuloksensa oli 68,34.