– Voi, syön kaikkea kalaa, ihan valtavasti! Kaikkein parasta on ahven tai siika. Joko paistettuna tai nokipojaksi puhdistamisen jälkeen nuotiossa, johon ne laitetaan folioon perunoiden kanssa hiljaa hautumaan, Peppi Majuri maiskuttelee.

– Kai se lohi on. Savustettuna parasta, kylmäsavuna sekä lämminsavuna. Kun sen vielä saisi tuoreena, mutta harvoinpa saa. Kalastamisesta on jo aikaa. Kai se jotain roskakalaa joesta oli, Hannu Onnela naureskelee pitkästä, mustasta Amerikan kaarastaan.

– Oliskohan se kuha vai ahven, varmaan jompi kumpi, Jukka Nieminen pohtii vaimonsa puoleen kääntyen.
– Paistettuna kala on parasta.

– Lohesta, uunissa tai savutettuna. Minä kävin kalassa ihan juuri muutama viikko sitten. Sain kaksi haukea. Kyllä minä haukeakin syön, Erkki Walldén nyökkää.